Forma-1 Hírek - Brazíliában is lehet bojkott

Készült: 2014.november.04 08:09 Készítette: Lipták Melinda Kategória: Autós Hírek, Forma1 Hírek Forrás F1Hungary

Két órával a vasárnapi Egyesült Államok Nagydíja előtt még megvolt a kockázata annak, hogy csak 12 Formula-1-es autó indul el a versenyen. Végül ez nem így történt, de a következő, brazil futamon újra elképzelhető a bojkott lehetősége.
Ahogyan ígérte, Bernie Ecclestone a 12. órában tárgyalt a csapatokkal és a Lotus, Sauber és Force India által kilátásba helyezett bojkott végül nem jött létre.

Ecclestone nyíltan beismerte, a bevételek elosztása úgy, hogy a Formula-1 legerősebb csapatait támogatják helytelen. Bár Austinban mind a kilenc csapat rajthoz állt, a néhány nappal később megrendezésre kerülő Brazil Nagydíjon újra elképzelhető, hogy bojkott lesz.

"Köztudott, hogy vannak problémák" - közölte a Force Indiás Bob Fernley vasárnap, amikor közölte, hogy az austini bojkottot lefújták. "A kérdés az: megoldható a probléma? De már az a tény, hogy tudnak róla, jelenleg az is elég."

A Lotus csapat tulajdonosa, Gerard Lopez figyelmeztetett arra, hogy a hétvégi lázadás lehetősége nem az utolsó volt: "Érdekes lesz majd figyelni, mi történik ebben a témában a következő néhány hétben."

A paddockban az a pletyka járja, amennyiben a 2014-es szezon problémamentesen lezajlik, a lázadó csapatok talán jogi útra terelik az ügyet és az Európai Unióhoz fordulnak.

De ha a Formula-1 nem veszít el több csapatot, akkor talán a krízis kicsit enyhül - különösen, ha igaz az a pletyka, hogy a Marussia közel áll a válságból való kilábaláshoz. Lauda az RTL-nek vasárnap elmondta, úgy hallotta, hogy indiaiak szeretnék megvásárolni a csapatot.

A brit Sky szerint a Marussia a jövő hónapban megrendezésre kerülő Abu Dhabi Nagydíjon már jelen lesz, miután jelezték, a 2015-ös szezonban részt szeretnének venni.

Belépés