Rally Hírek - Mecsekről a Waldviertel Rally-ra

Készült: 2014.november.03 19:10 Készítette: Hajósi Miklós Kategória: Autós Hírek, Autós Friss hírek, Rally Hírek

Rally Hírek - Mecsekről a Waldviertel Rally-ra
Egy Változatos Mecsek Rally után vagy pilótáddal Fogasy Gergellyel. Miként tetszett nektek a reptéri szakasz? - Pénteken 15,5 versenykilométert mentünk kb. 6 óra alatt. Ebből kétszer 1,5 km volt a reptéri gyors, ami előtt mindig volt 12-15 km etap. Azt hiszem ez elég válasz erre a kérdésre… Szombaton egy gyorsot, (Hetvehely) nagyon azonos időkkel teljesítettétek, Viszont a két másik (Zobák, Orfű) rontottatok az időtökön. Mi is történt? - Szombaton hálaégnek nagy csaták alakultak ki az első három helyen. Mindannyian (Klausz, Órai és mi) rengeteget fejlődtünk az év elejéhez képest.
Nagyon jó érzés, hogy mindenki különböző technikákkal megy és mégis a beíróban pár másodpercen belül vagyunk. Mindegyik autónak megvannak az erősségei és gyengeségei. Ugyanígy a versenyzőpárosoknak is. A legfontosabb, hogy mindenki a saját és autója előnyeit tudja érvényesíteni. Szerintem ez szombat reggelre jött össze mindenkinek. Utána sajnos Kristófék hibáztak így már nem tudtuk hozzájuk mérni magunkat. Maradtunk csatában Órai Balázsékkal, de a verseny végére nekik is és nekünk is technikai gondjaink akadtak. Nekünk az injektor adta meg magát így csak három henger hajtotta a S1600-ast és így kellett mennünk még 40 versenykilométert. Megszakadt a szívünk a hangjától, de kitartott az autó és elvitt bennünket a célba.
Rally Hírek - Mecsekről a Waldviertel Rally-ra
Hogy zártátok végül a versenyt és hogy álltok a bajnokságban? - A versenyt végül a már mindig megszokott második helyen zártuk a kategóriánkban. Egyszerűen nem értjük, hogy mit kellene még tennünk azért, hogy győzni tudjunk. Ha rossz az autó, ha jó, ha gyorsan megyünk, ha hibázunk, akkor is másodikak vagyunk. Jövőre komolyabban utána nézünk ennek a dolognak. Viszont, ami bennünket egyelőre bíztat az az, hogy vezetjük a kategória bajnokságot. Ebből lehet látni, hogy nem biztos, hogy az a jó versenyzés, hogy egy verseny győzelem, egy verseny bukás. Stabil eredmény hozhat bajnoki címeket és azért ez valahol a munkánk elismerése is lehet.
Rally Hírek - Mecsekről a Waldviertel Rally-ra
Legközelebb a Waldviertel Rallye-n találkozhatnak veletek a sporttársak. A Mecsek rallye mennyire volt jó az Osztrák futamhoz való felkészülésre? - Igen. Megnézzük ezt az osztrák futamot, ami érthetetlenül, de magyar bajnoki futam is lett. Végül is nem bánjuk, mert újból kitekinthetünk egy számunkra idegen versenyhelyszínre és megláthatjuk, hogy ott, hogy is mennek a dolgok. Én mentem már Ausztriában és nagyon jó élményeim vannak onnan. Remélem Gergő is beleszeret majd, mert összességében nagyon jó versenyek vannak ott. A mecseki verseny aszfalton ment, az osztrák pedig murva lesz. Összességében nem jó felkészülés az osztrák versenyre egy aszfalt futam, viszont egyik támogatónk befolyása miatt kipróbáltuk a mecseki futamon a Pirelli versenygumikat. Pozitív eredményeket észleltünk és összességében elégedettek voltunk vele, bízunk benne, hogy murván is hasonló élményekkel gazdagodunk majd!
Rally Hírek - Mecsekről a Waldviertel Rally-ra
 - Hajósi Miklós - www.hajoka.hu

Belépés