Rally Hírek - Kupát érő ADAC 3-Städte-Rallye!

Készült: 2014.október.30 16:29 Készítette: Hajósi Miklós Kategória: Autós Hírek, Autós Friss hírek, Rally Hírek

Rally Hírek - Kupát érő ADAC 3-Städte-Rallye!
Igen nagyon örülünk, hogy sikeresen célba értünk. Túl vagy az ADAC 3-Städte-Rallye-n navigátoroddal.
Számotokra a csütörtöki adminisztratívval és a gépátvétellel kezdődött. Ott is hasonlóan zajlott, mint itthon? - Csütörtökön reggel neki vágtunk, hogy német utakra vigyük az LCK-t. Kb. olyan 18 óra magasságában meg is érkeztünk. Kint a szervezők biztosítottak fakultatív adminisztrációt és gépátvételt. Amire mi is igényt tartottunk. Sajnos azt kell, hogy mondjam, hogy sokkal gyorsabban és gördülékenyebben ment mind az adminisztráció mind a gépátvétel, mint itthon. Ami nagyon meg maradt a fejemben az az, hogy a technikai átvevő mikor átnézte az autót akkor azt mondta, hogy "JÓ VERSENYZÉST ÉS ÉREZZÉTEK JÓL MAGATOKAT". Ami így is történt.
Rally Hírek - Kupát érő ADAC 3-Städte-Rallye!
A pénteki 1-2-gyors sajnos egy versenyző páros balesete miatt félbeszakadt, így még a rajtceremóniára sem tudtatok begurulni a Ladával. Miképp élted ezt meg? - Igen, sajnos nem tudtunk a rajtceremónián sem részt venni, mert a GY1-n volt egy hatalmas baleset, ami után a rendezők azt a döntést hozták meg, hogy törlik a GY1 és GY2 is. Abban a pillanatban picit csalódott voltam, mert nagyon készültünk az éjszakai gyorsokra. De meg kell érteni azok alapján, amit elmeséltek a balesetről, mely szerint le kellett vágni a tetőt az autóról, hogy ki tudjanak szabadulni a roncsból a versenyző társak. Ezt remélem más is így gondolja és bízunk benne, minden rendben van velük.
Rally Hírek - Kupát érő ADAC 3-Städte-Rallye!
Szombaton öt gyors várt rátok két pályán. Mennyire sikerült a két felírásból abszolválni a gyorsokat, és kiszolgálni a közönséget? - Nagyon koncentráltunk a pályabejárásra, mert mint ahogy Te is említetted két felírásból kellett pontos és precíz itenert készítenünk, úgy hogy ez volt ez első közös versenyünk Kopcsó Petivel. Én úgy gondolom, hogy nagyon jó itinert sikerült készítenünk, aminek meg is lett az eredménye. A közönség kiszolgálása véleményem szerint maximálisan megtörtént, mert egy kicsit rallycrossora sikerült a 27km-s körgyorsasági, nagyon sok autót utolértünk és emiatt nagyon sok értékes másodpercek maradtak bent a gyorsokon. Ami a nézőknek nagyon izgalmas lehetett, hogy egy LADA üldözi a gyári Renault Twingo R1-t, Opel Adam R2-t, a BMW-t, a Citroen C2R2-t, és Mk1 Fordot. Ami még egy kis fejtörést okozott az, hogy a szombati rövid gyorson elég sok volt a murva, így slick gumikkal mentünk, de az első pár kanyar után teljesen ráéreztünk és utána már nagyon-nagyon élveztük.
Rally Hírek - Kupát érő ADAC 3-Städte-Rallye!
Részt vehettetek egy Díjkiosztó ceremónián, miért is? - Igen hála Istennek ott lehettünk a díjátadón is. Két kategóriába voltunk sorolva. Volt a Divizió5 kategória, és a H13 kategória. A verseny legnépesebb kategóriája az a divízió 5-s kategória volt ahol 39 nevezés érkezett be. A divízió5-ben a 9. helyet sikerült megszereznünk, a H13-ban pedig az 1. helyet, aminek Mi is és a szervizcsapat is nagyon örült. Ha összegeznéd az ADAC 3-Städte-Rallye-n való részvételeteket, mit is nyilatkoznál? - Az tudom elmondani a versenyről, hogy nagyon jól éreztük magunkat, és ha lesz jövőre is, akkor szeretnék újra részt venni rajta, mert nagyon-nagyon tetszett a verseny minden része a nevezéstől a díjátadóig tényleg minden. Amiért nagy köszönettel tartozunk a Crash-Men Team Kft-nek, hogy biztosította számunkra ezt a versenyt. Legközelebb hol találkozhatunk veletek? - Erre a kérdésedre még nem tudok pontos választ adni. Támogatók segítségét köszönjük! - Hajósi Miklós - www.hajoka.hu
Rally Hírek - Kupát érő ADAC 3-Städte-Rallye!

Belépés