• Autós Hírek
  • Forma-1 Hírek - A Force India lehet a következő áldozat?

Forma-1 Hírek - A Force India lehet a következő áldozat?

Készült: 2014.október.29 08:55 Készítette: Lipták Melinda Kategória: Autós Hírek, Forma1 Hírek Forrás F1Hungary

A szakértők szerint a Force India a túlélésért küzd és közel került ahhoz, hogy a hétvégi Egyesült Államok Nagydíját kihagyja.
A csődeljárás alá került Caterham és Marussia nemcsak az austini versenyt hagyja ki, de az egy héttel későbbi brazil futamot is.

Az FIA korábbi elnöke, Max Mosley, aki évek óta a kisebb csapatok összeomlásáról beszél, hétfőn azt jósolta, hogy a Caterhamet és a Marussiát még további privát csapatok is követni fogják.

A Force India helyettes csapatfőnöke, Bob Fernley a héten közölte, aggasztó, hogy csak az öt legnagyobb csapat dönthet a Stratégiai Munkacsoportban: "További csapatokat veszítünk el, ha íy folytatjuk."

Fernley közölte, a silverstone-i csapatnak hétfőn sürgősen ki kellett fizetnie motortartozását a Mercedes felé, mert különben a Caterhamhez és a Marussiához hasonlóan ki kellett volna hagynia az austini futamot.

Az Auto Motor und Sport arról számolt be, hogy a Force India nyakán szorult a hurok és ki kellett fizetnie utolsó részletét a Mercedes felé, amely azt jelenti, a csapat így versenyben tud maradni a McLarennel a konstruktőri bajnokság ötödik helyéért. A lap szerint az ötödik helyezett csapat 62 millió dollár pénzdíjban részesül, míg a hatodik 59 millió dollárt kap.

Belépés