• Autós Hírek
  • Forma-1 Hírek - A Marussia ellen is csődeljárás indult

Forma-1 Hírek - A Marussia ellen is csődeljárás indult

Készült: 2014.október.29 08:47 Készítette: Lipták Melinda Kategória: Autós Hírek, Forma1 Hírek Forrás F1Hungary

A Marussia nagy valószínűséggel nem vesz részt a hétvégi Egyesült Államok Nagydíján, miután csődbiztost jelöltek ki, aki a Formula-1-es csapat működését felügyeli majd.
Hétfőn az FRP Advisory LLP-t jelölték ki, mint a Marussia kereskedelmi vállalatát, a Manor Grand Prix Racing Limited végelszámolását végző vállalatot.

Miután nem áll rendelkezésre megfelelő pénzösszeg ahhoz, hogy rajthoz álljanak, ezért a Marussia kihagyja az austini versenyhétvégét.

"A jelenlegi résztulajdonosok nem tudták biztosítani a szükséges pénzt, a felsővezetés pedig fáradhatatlanul azon dolgozott, hogy új befektetőket hozzanak a csapathoz, ezzel biztosítva a hosszú távú működést" - közölte Geoff Rowley, csődbiztos. "De sajnos ezt a rendelkezésre álló időn belül nem tudták megvalósítani, ezért nem maradt más választás, mint a csődeljárás."

A FRP közleményében hozzátette, a Marussia további működése folytatódhat, mivel úgy tűnik, van jövője a vállalatnak és hozzátették, elbocsájtásokra nem került sor.

"Austin után további két verseny lesz még a 2014-es bajnokságban, Sao Paulo és Abu Dhabi, azonban a csapat részvétele ezeken a versenyeken a csődeljárási folyamattól és az ehhez kapcsolódó tárgyalásoktól függ" - olvasható a közleményben. "Nem történtek elbocsájtások a csődeljárás miatt, minden dolgozó október végére megkapja fizetését. A dolgozók további sorsa azonban attól függ, a vállalatnak sikerül-e új befektetőket szerezni a rendelkezésre álló időn belül. Továbbra is működés mellett vagyunk, erről egyeztetünk az érdekelt felekkel."

Belépés