Gyorsasági Hírek - Kovács Sanyi: Értékes tesztnapok a Pannóniaringen

Készült: 2014.október.28 20:06 Készítette: Hajósi Miklós Kategória: Autós Hírek, Autós Friss hírek

Gyorsasági Hírek - Kovács Sanyi: Értékes tesztnapok a Pannóniaringen
Túl vagy a Mogul Csapatnál lévő Opel Astra teszten. - Igen, ez így van! Mivel a jövő évben induló Túraautó Gyorsasági Országos Bajnokságban szeretnék indulni, ezért számomra nagyon meghatározó volt a kétnapos teszt, amit a Mogul Csapat biztosított számomra.
Megosztanád a portálolvasókkal, hogy miként értékeled a hétfői napodat? - A hétfői napom nagyon jól sikerült, az időjárás is ideális volt számunkra. Mivel gyorsasági pályán ezen a napon mentem életemben először versenyautóval, ezért ez a nap volt számomra a beszokás napja. - A reggeli első bemenetnél az autó alatt még utcai gumik voltak, mivel nedves, hideg volt a burkolat, ezért volt néhány kicsúszásom is, amiket szépen sikerült korrigálnom. A második bemenetnél, mivel már a pálya körülményei és a hőmérséklet is lehetővé tette, Slick gumikat tettünk fel. Az első néhány körben még voltak kicsúszásaim, viszont ahogy a gumik bemelegedtek, a tapadás a maximális volt. Körről-körre javult a vezetési technikám is. A nap végére a nyolc bemenetnek, és a négy pályán töltött, nagyon kemény órának köszönhetően, sikerült 365 km-t megtennem.
Gyorsasági Hírek - Kovács Sanyi: Értékes tesztnapok a Pannóniaringen
- Ez a nap nemcsak a szellemi képességeimet tette próbára, de fizikálisan is, ami számomra előnyös is, mert a versenyeken még nagyobb igénybevételt is ki kell bírnom. A pályán töltött időm minden másodpercét élveztem. Ez a nap nagy kihívás volt számomra, de úgy érzem, sikeresen teljesítettem az akadályokat! Mi a terved a 2015-ös versenyévaddal, hogy Opel Astra autót teszteltél? - A Csapatfőnökömmel folyamatos tárgyalásokat folytatok arról, hogy ha 2015. elején, március végén befejeződik az FRT-kupa sorozat, amiben jelenleg is részt veszek, indulni szeretnék a májusban kezdődő Túraautó Gyorsasági Országos Bajnokságban, 1.6-os kategóriában. - A Pannóniaring az egyik állomása a Bajnokságnak, így nagyon fontos volt számomra, hogy a teszt ezen a pályán történjen.
Gyorsasági Hírek - Kovács Sanyi: Értékes tesztnapok a Pannóniaringen
Megkaptál-e minden segítséget a Mogul Csapattól? - Ha csak egy szóval kellene válaszolnom, akkor a mindent kifejező szó, az IGEN! Az autómat a teszt előtt a csapat alaposan átnézte, leszervizelte és felkészítette. Műszaki problémánk ennek köszönhetően nem is volt, ami miatt a tesztet meg kellett volna szakítanunk. Maximálisan elégedett vagyok a munkájukkal, hozzáértésükkel! Nagyon hálás vagyok a Csapatfőnökömnek, Fekete Lászlónak, hogy lehetővé tette számomra ezt a kétnapos tesztet, és rengeteg hasznos tanáccsal ellátott a teszt előtt és közben is, amiket utána a pályán kamatoztattam. Körről-körre egyre jobb féktávokat sikerült vennem és nagyobb tempóval tudtam bevenni az ideális íveket is. - Lacitól megtanultam a teszt végére, hogy milyen is az Igazi Autóversenyzői Viselkedés a pályán, amiért szintén nagyon hálás vagyok Neki! A második nap végére ezt is sikerült teljesen elsajátítanom!
Gyorsasági Hírek - Kovács Sanyi: Értékes tesztnapok a Pannóniaringen
Nagyon hálás vagyok mindenkinek, aki hozzájárult és segített, hogy eljuthassak idáig. Nagyon köszönöm a Szüleimnek, hogy támogatnak a céljaim elérésében! Köszönöm Fekete Lászlónak, a Mogul-Vígh Racing Team-nek, illetve a NIVO Motorsportnak, hogy rengeteg élménnyel gazdagodtam, és egyre több lehetőséget kapok tőlük. Köszönöm Turák Lászlónak, aki egyben a csapattársam és a legjobb barátom is, a sok biztatásokat, a sok-sok hasznos versenyzői tanácsokat. Külön köszönöm a rengeteg fotót, média anyagokat, a vicces lazítós poénokat Hajósi Hajóka Mikinek. Köszönöm az Interjút! - Hajósi Miklós - www.hajoka.hu
Gyorsasági Hírek - Kovács Sanyi: Értékes tesztnapok a Pannóniaringen

Belépés