• Autós Hírek
  • Forma-1 Hírek - A Caterham autóit nem engedik ki a gyárból

Forma-1 Hírek - A Caterham autóit nem engedik ki a gyárból

Készült: 2014.október.25 10:12 Készítette: Lipták Melinda Kategória: Autós Hírek, Forma1 Hírek Forrás F1Hungary

A szenvedő Caterham Formula-1-es csapat jövője még inkább kétségessé vált kedden, amikor Finbarr O'Connell közölte, a leafieldi alakulat versenyautói nem hagyhatják el a gyárat az ő beleegyezése nélkül.
Finbarr O’Connellt a múlt pénteken jelölték ki a Caterham Sports Limited (CSL) ügyeinek intézésére, aki közölte, reméli a helyzet néhány napon belül megoldódhat.

A csapat közölte, hogy egy másik vállalat ellen folyó per nem befolyásolhatja azt a céget, amely a világbajnokságra nevezett és autókkal rendelkezik.

"Jogilag én birtoklom az autókat és addig nem kerülhetnek a gyárból elszállításra az autók, amíg elfogadható megegyezést nem kötök" - közölte O'Connell, aki hozzátette, szerdán Londonban egyeztet.

O'Connell hozzátette, a leafieldi gyár, amely a CSL otthona is, egy privát vagyonvédelmi cég örzi, amely a Gurkha ezred visszavonult katonáiból áll.

A Caterham július óta a túlélésért küzd, ekkor adta el a maláj vállalkozó, Tony Fernandes csapatát egy titkos befektetői társaságnak. A befektetőket a korábbi csapatfőnök, Colin Kolles látja el tanácsokkal.

A csapat jelenleg a 11. - utolsó - helyen áll a konstruktőri bajnokságban és pénzügyi problémáikra már a hónap elején fény derült, amikor gyár néhány tárgyát a végrehajtó lefoglalta.

A Caterham új tulajdonosai egyetértenek azzal, hogy a CSL tulajdonképpen az a vállalat, amely az autókat gyártja és alkalmazza a dolgozókat a Malajziában bejegyzett 1Malaysia Racing Team (1MRT) számára, ők birtokolják a nevezési jogokat.

A csapathoz közeli források kedden megismételték, hogy a CSL ellen folyó per nem befolyásolja a versenytevékenységet, mert az autók a nevezést birtokló tulajdonában vannak.

"A per nem befolyásolhatja a Formula-1-es működést, mert ez egy teljesen más vállalat" - közölte egy megbízható forrás.

"Megengedtük az 1MRT-nek, hogy használják létesítményünket addig, amíg megegyezés nem születik. Nekik velünk kell egyeztetniük" - tette hozzá O'Connell, aki megemlítette, több hitelezőnek is tartozik a vállalat, így például a maláj EXIM Banknak is 24.19 millió dollárral.

Belépés