MotoGP Hírek - Sepang, Időmérő: Marquez pályacsúcsot futva az élen, Pedrosa és Lorenzo az első sorban

Készült: 2014.október.25 09:46 Készítette: Lipták Melinda Írta: Keszthelyi Gábor Kategória: Motoros Hírek, Motogp hírek Forrás P1race

Izgalmas időmérőt láthattunk Sepangban, a Maláj Nagydíjon. A pole pozíciót a friss világbajnok, Marc Marquez szerezte meg, aki ezzel együtt magáénak tudhatja az új pályacsúcsot is. Dani Pedrosa és Jorge Lorenzo indulhatnak majd mellőle holnap az első sorból.
A bajnokság második helyéért küzdő Rossi csak a második sor végére hozta be Yamaháját. Mindössze tíz perc telt el a negyedik szabadedzés leintése után, máris elkezdődött a kvalifikáció. A legtöbb versenyző száraz edzést szeretett volna, ami teljesült is. A szokásoknak megfelelően az első három szabadedzés alapján a legjobbak egyenesen az időmérő második szakaszába jutottak, míg a többiek a Q1-ben voltak kénytelenek küzdeni. Ez alapján Pedrosa, Lorenzo, Marquez, Dovizioso, Bradl, Crutchlow, Rossi, A. Espargaro, Smith és P. Espargaro voltak azok, akik a Q1 nélkül vívták ki a Q2-s indulást, közülük viszont Pol sajnos nem tudott elindulni délelőtti sérülése miatt.

Q1
A Q1-ben Hernandez, Bautista, Aoyama, Abraham, Iannone, Redding, Barbera, Hayden, de Angelis, Petrucci, Laverty, di Meglio és Parkes mutathatták meg, hogy igenis elég gyorsak ahhoz, hogy a kvalifikáció második szakaszába kerüljenek. Sajnos közülük is hiányzott valaki, Iannone tegnap sérülése miatt nem tudta vállalni a hétvége további megmérettetéseit, csak a bokszból nézhette, mire mennek a többiek. Az első mért körök alapján Aoyama és Bautista álltak továbbjutásra, mögöttük két Ducati, Hernandez és Barbera álltak. Gyors kerékcserék következtek, aztán ismét egymásnak és az órának estek a versenyzők. A kivezető körük nagyon hasonlított a Moto3-asékhoz, sokan csak azt keresték, ki tudná meghúzni őket, ezért többek között Aoyama és Redding is áthajtottak a bokszutcán, így a poroszkálásért nem kaphattak büntetést. Az idő lejárta után többen is az addigi legjobb időn belül voltak, így igen izgalmas lett a végjáték. Végül azonban csak helyet cserélt Bautista és Aoyama, ők kerültek be a Q2-be.

Q2
A szokásokkal ellentétben sajnos eggyel kevesebben indulhattak ebben a szakaszban, ugyanis Pol Espargarót délelőtti sérülése megakadályozta a abban, hogy pályára tudjunk gurulni Sepangban. Így az első szabadedzésen az első kilenc helyet megszerző volt ott ezen a negyedórás etapon, hozzájuk csatlakozott a két legjobb Q1-es, Bautista és Aoyama. Utóbbinak nem tartott sokáig a körözés, első igazán gyors körében eldobta a vasat, így ő négy percig sem élvezhette ezt a légkört. Az első mért körök után a Marquez, Pedrosa, Lorenzo, Dovizioso, Rossi, Crutchlow, Smith, Bradl, A. Espargaro, Bautista, P. Espargaro és Aoyama sorrend alakult ki. A kerékcserék előtt Aleix ment még egy gyors kört, amivel a negyedik helyre javított. A mindent eldöntő utolsó percekben Marquez tovább javított, átlépte a 2 perces határt. Gyors körén Bradl próbálta követni, aki így a pillanatnyi negyedik legjobb időt futotta. A leintés után Pedrosa is 2 perc alá ment, de nem előzte meg csapattársát. Így Marquezé lett a pole, Pedrosa a második, Loernzo pedig a harmadik, övék lesz holnap az első sor. Mögöttük Bradl, Dovi, Rossi, A. Espargaro, Crutchlow, Smith, Bautista, Aoyama és P. Espargaro lett a sorrend.

A teljes rajtlista:

  Név Csapat Motor
1. Marc MARQUEZ Repsol Honda Team Honda
2. Dani PEDROSA Repsol Honda Team Honda
3. Jorge LORENZO Movistar Yamaha MotoGP Yamaha
4. Stefan BRADL LCR Honda MotoGP Honda
5. Andrea DOVIZIOSO Ducati Team Ducati
6. Valentino ROSSI Movistar Yamaha MotoGP Yamaha
7. Aleix ESPARGARO NGM Forward Racing Forward Yamaha
8. Cal CRUTCHLOW Ducati Team Ducati
9. Bradley SMITH Monster Yamaha Tech 3 Yamaha
10. Alvaro BAUTISTA GO&FUN Honda Gresini Honda
11. Hiroshi AOYAMA Drive M7 Aspar Honda
12. Pol ESPARGARO Monster Yamaha Tech 3 Yamaha
13. Yonny HERNANDEZ Energy T.I. Pramac Racing Ducati
14. Nicky HAYDEN Drive M7 Aspar Honda
15. Karel ABRAHAM Cardion AB Motoracing Honda
16. Hector BARBERA Avintia Racing Ducati
17. Scott REDDING GO&FUN Honda Gresini Honda
18. Alex DE ANGELIS NGM Forward Racing Forward Yamaha
19. Danilo PETRUCCI Octo IodaRacing Team ART
20. Michael LAVERTY Paul Bird Motorsport PBM
21. Mike DI MEGLIO Avintia Racing Avintia
22. Broc PARKES Paul Bird Motorsport PBM
23. Andrea IANNONE Pramac Racing Ducati

Belépés