MotoGP Hírek - Rossi: „Aggódom a második helyért, mert Jorge nagyon gyors”

Készült: 2014.október.15 12:21 Készítette: Lipták Melinda Írta: Balogh Tamás Kategória: Motoros Hírek, Motogp hírek Forrás P1race

A Yamaha egymást követő három futamgyőzelem után érkezik Phillip Islandre, ahol versenyzőik, Valentino Rossi és Jorge Lorenzo tovább folytathatják a világbajnoki összetett második helyéért zajló csatájukat, amelynek mellettük egyébként Dani Pedrosa is részese. A pozíciót jelenleg elfoglaló olasz azonban főként saját spanyol csapattársától tart.
Remek formában érkezhet a Yamaha gyári alakulata az Ausztrál Nagydíj helyszínére, hiszen a legutóbbi három futamot egyaránt az ő versenyzőik nyerték: Misanóban Valentino Rossi, Aragónban és Motegiben pedig Jorge Lorenzo diadalmaskodott. Az borítékolható, hogy a két pilóta Phillip Islanden is motivált lesz, hiszen egyre szorosabb köztük és Dani Pedrosa között a harc a bajnokság második helyéért. Ezt a pozíciót most épp Rossi foglalja el (a pontszámokat illetően egyébként a Repsol spanyoljával holtversenyben), de Lorenzo is már csak három egységre van tőlük, s az olasz szerint főként saját kollégája jelenthet majd rá veszélyt. 2010 és 2012 összetett győztese ugyanis a gyenge idény eleji formáját maga mögött tudva remekül motorozik az utóbbi időben, ráadásul szintén jó előjel lehet számára, hogy tavaly is nyerni tudott Phillip Islanden a gumik miatti motorcserékről elhíresült versenyen.

Valentino Rossi
„A második helyért nagy a verseny köztem, Jorge és Pedrosa között, és aggódom, mert Jorge nagyon gyors, ezért a maximumot kell nyújtanunk. Szeretem Phillip Islandet és Sepangot, de három verseny zsinórban mindig megterhelő, s egy jó kezdés nagyon fontos. A Japánban elért dobogó egy újabb pozitív eredmény, különösen annak fényében, hogy végig jól teljesítettem a futam során, és nagyon közel voltam Marchoz és Jorgéhoz. Nagyon jó volt a tempónk, és a motorom is remekül működött. Nagyon szeretem az Ausztrál Nagydíjat, és szeretnék itt is jó versenyt teljesíteni, részben azért is, mert a csapatom nagy része ausztrál. Újra dobogóra akarok állni és megpróbálok ismét nyerni. Jól dolgozunk, szeretem a pályát, a Yamaha is egyre erősebb, szóval szerintem meg tudjuk csinálni. Én is jó formában vagyok, szóval élvezetes csatára van kilátás.”

Jorge Lorenzo
„Jó érzés volt újra nyerni Motegiben. Hihetetlen volt, hogy a csalódást keltő szezonkezdet után két versenyt tudtam megnyerni zsinórban – nem csak nekem, hanem az összes yamahás srác számára is, akik igazán keményen dolgoztak. Most már várom, hogy Phillip Islanden versenyezhessek, amely egy újabb lenyűgöző hely a motorozásra. Ausztrália mindig különleges, és a vonalvezetés is rendkívül élvezetes. Nehéz leírni, milyen érzés itt vezetni az M1-et, de szeretem a hosszú és gyors kanyarokat, különösen a célegyenest megelőző utolsó fordulót. Remélhetőleg újabb nagyszerű hétvége áll előttünk, s ismét a győzelemért harcolhatunk, amely különösen fontos a bajnokság második helyét illetően.”

Belépés