• Autós Hírek
  • Forma-1 Hírek - Marussia: Meghökkentőek ezek a feltételezések

Forma-1 Hírek - Marussia: Meghökkentőek ezek a feltételezések

Készült: 2014.október.15 12:02 Készítette: Lipták Melinda Kategória: Autós Hírek, Forma1 Hírek Forrás F1Hungary

A keddi napon több médiaforrás arról számolt be, hogy Jules Bianchi nem lassított megfelelően a dupla sárga zászlós jelzésnél, valamint közölték, hogy a csapat arra utasította a francia pilótát, gyorsítson annak érdekében, hogy Marcus Ericssont maga mögött tudja hagyni.
Feltételezések szerint ez a két tényező járult hozzá ahhoz, hogy Bianchi súlyos balesetet szenvedett a Japán Nagydíjon.

A Marussia F1 Team közleményben tudatta, hogy sokkolóan hatott rájuk ezek a feltételezések. Akkor, amikor a pilóta kritikus állapotban kórházban fekszik és a csapat próbálja Jules és családja nyugalmát biztosítani, ilyenkor szomorúsággal tölti el az egész alakulatot, hogy ilyen mélyen felkavaró pletykákra és pontatlanságokra kell reagálni. Azonban mivel ezek az állítások teljesen hamisak, a csapatnak nincs más választása, mint ezeket megcáfolni.

Ami az első feltételezést, azt, hogy Jules nem lassított megfelelően a dupla sárga zászlós fázis alatt. Ezt egy megdönthetetlen tény cáfolja, a telemetriai adat, amelyet a csapat az FIA rendelkezésére bocsájtott. Az október 10-én, pénteken, Szocsiban megtartott sajtótájékoztatón Charlie Whiting, az FIA versenyigazgatója megerősítette, a csapat átadta az adatokat, amelyeket ő is átnézett és kiderült, Jules lassított.

A csapat kérését illetően. A teljes rádióbeszélgetés, amely Jules és a csapat között zajlott az FIA-hoz került. Egyértelmű a rádióforgalmazásból, hogy a csapat nem kérte Julest arra, hogy gyorsítson, erre semmilyen megjegyzés nem utal.

A csapat reméli, sikerült a feltételezéseket tisztázni és tovább ez már nem befolyásolja az elsődleges célt, Jules és családjának támogatását.

Belépés