Moto2 Hírek - Motegi, Futam: Lüthi végig vezette a versenyt, magabiztosan nyert

Készült: 2014.október.12 08:47 Készítette: Lipták Melinda Írta: Keszthelyi Gábor Kategória: Motoros Hírek, Moto2 hírek, Motogp hírek Forrás P1race

2005 125-ös világbajnoka, Thomas Lüthi már a rajtnál magához ragadta a vezetést, amit nem volt hajlandó kiadni a kezéből. Maverick Vinales igen nagy nyomás alatt tartotta, nagyon jó tempót ment, de nem tudott elég közel kerülni hozzá. Így neki meg kellett elégednie a második hellyel, Tito Rabat lett a harmadik.
A Moto2 mezőnye magyar idő szerint 5:20-kor várhatta rajtját a Japán Nagydíjon Motegiben. A felhők maradtak, de nem úgy tűnt, mintha esni akarna. A hőmérséklet is kellemesnek volt mondható, így szerencsére sokkal jobb körülmények fogadták a motorosokat, mint amire korábban számíthattunk. Az első sorba Rabat, Lüthi és Zarco kvalifikálta magát, mögülük Vinales, Kallio és Nakagami várták a rajtot. Lüthi indult a legjobban, ő is fordulhatott elsőként, mögötte Zarco, Rabat, Kallio és Vinales jöttek el. Hatalmas volt a keveredés az első körben, de tömegbaleset szerencsére nem történt, egyedül Ricdardo Russo hibázott a mezőny végén. Lüthi, Zarco, Kallio, Vinales, Rabat, Simon, Morbidelli, Cardus, Lowes és Schrotter kezdtek a top 10-ben. A második körben Kallio megelőzte Zarcót, de a francia erre válaszolni tudott. Sőt, Vinales is el tudott menni Kallio mellett.

Ennek Lüthi örülhetett a legjobban, 8 tizedes lett az előnye. Kallio vissza tudott jönni Zarco mögé a harmadik körben. A tavalyi Moto3-as világbajnok viszont nem hagyta magát, visszajött a finn elé egy körrel később. Időközben Lowes kiesett. Kallio egy kisebb hiba után újabb helyet veszített, már Rabat is előtte volt. Lüthi közben sorra futotta a leggyorsabb köröket, előnye másfél másodpercesre hízott. A hetedik körben újabb hibát láthattunk, Cortese esett el. Kicsivel később Pasini is búcsúzott. Az élen továbbra is magabiztosan vezetett Lüthi, mögötte viszont Zarco, Vinales, Rabat, Kallio és Simon szorosan követték egymást. A tizedik kört tapostuk, amikor Vinales és Rabat is megelőzték Zarcót, Lüthi már több, mint két másodperccel vezetett.

Mire a tizennegyedik körhöz értünk, a mezőny kissé széthúzódott. Hajsza indult Lüthi után, Vinales próbálta befogni a svájcit, Tito Rabat pedig próbált honfitársával tartani. Nyolc körrel a vége előtt Vinalesé lett a Moto2-ben valaha futott legjobb kör versenyen Motegiben. Lüthi előnye egy másodpercesre csökkent. Két körrel később Schrotter is elesett, elvesztette a motor elejét. Épp, hogy összeszedték Schrotter motorját, Axel Pons adott munkát a pályabíróknak. Vinales nagyon lassan tudott csak közeledni Lüthire, Rabat pedig lemaradni látszott. Messze mögöttük Zarco viszonylag biztonságban tudhatta negyedik helyét, Kallio, Simon és Morbidelli viszont közel voltak egymáshoz. Aegerter elesett, de vissza tudott térni a pályára két körrel a leintés előtt. Az utolsó körre nyolc tized maradt Lüthi előnye. Ez elégnek bizonyult a verseny megnyeréséhez, igen nagy nyomás alatt volt képes megőrizni előnyét. Végül Lüthi, Vinales és Rabat állhattak a dobogóra, mögöttük Zarco, Kallio, Simon, Morbidelli, Syahrin, Cardus és Simeon végeztek a top 10-ben.

Belépés