• Autós Hírek
  • Forma-1 Hírek - Austinban próbálják ki a sárga zászlós szabályt

Forma-1 Hírek - Austinban próbálják ki a sárga zászlós szabályt

Készült: 2014.október.11 18:25 Készítette: Lipták Melinda Kategória: Autós Hírek, Forma1 Hírek Forrás F1Hungary

A Formula-1 az új sárga zászlós, sebességcsökkentésre vonatkozó szabályt az Egyesült Államok Nagydíján próbálja ki, mivel az FIA szeretne javítani a biztonságon Jules Bianchi balesete után.
Az irányítótestület szerint az a követendő út, ha a pilóták sebességét meghatározzák amikor figyelmeztető zászlójelzések vannak érvényben.

Az új rendszer eslső tesztjét a következő Formula-1-es versenyen, Austinban tesztelik majd, habár annak teljes alkalmazására valószínűleg 2015-ig várni kell.

"Vannak megbeszélések és egyeztetések néhány rendszer kipróbálásáról, amelyek a sebesség korlátozását hivatottak elérni és Austinban talán tesztelésre is kerül."

A jelenlegi javaslat az, hogy ahol sárga zászlós jelzés van érvényben, ott a pilótának lassítania kell egy előre meghatározott mértékben, egészen pontosan a pálya adott szakaszára egy úgynevezett delta időt határoznak meg. Az FIA tervét a csapatok teljesen támogatják.

A rendszer megfelelő működéséhez még időre van szükség, mivel az FIA-nak és a csapatoknak egy problémamentes kommunikációra van szükség azzal kapcsolatban, hogy mi az a viszonyítási idő, amit meghatároznak a lassításra, valamint meg kell határozni, milyen módon tudják úgy közölni ezt a pilótákkal verseny közben, hogy arra gyorsan tudjanak reagálni.

Belépés