• Autós Hírek
  • Forma-1 Hírek - Vettel három éven belül világbajnok lehet a Ferrarinál

Forma-1 Hírek - Vettel három éven belül világbajnok lehet a Ferrarinál

Készült: 2014.október.06 10:31 Készítette: Lipták Melinda Kategória: Autós Hírek, Forma1 Hírek Forrás F1Hungary

Szombaton kiderült, hogy Sebastian Vettel elhagyja az év végén a Red Bull Racinget. Az még hivatalosan nem derült ki, a német pilóta hová tart, de a Milton Keynes-i alakulat csapatfőnöke szerint Vettel a Ferrari pilótája lesz.
A német Sport Bild néhány részletet közölt Sebastian Vettel és a Ferrari közötti megegyezetésről. Az újságírók szerint a szerződés három évre szól majd, amely további két évvel meghosszabbítható, a német pilóta 25 millió eurót, plusz a bónuszokra számíthat fizetésként.

Vettellel a tárgyalást a Fiat elnöke, Sergio Marchionne folytatta le, aki megígérte Vettelnek, hogy három éven belül olyan autót építenek, amellyel harcolni tud a bajnoki címért.

A Sport Bild szerint Vettel szerződésének feltétele az is, hogy Fernando Alonsóval szerződést bontson a csapat. Csütörtök éjszaka, Suzukában a spanyol pilóta a csapatfőnök, Marco Mattiacci irodájában járt, ahol aláírta a szerződésének felbontásáról szóló nyilatkozatot. A szemtanúk szerint Alonso mérges volt, amikor távozott Mattiaccitól.

Belépés