Drift Hírek - Szántó Nikolett magyar drift bajnok

Készült: 2014.október.01 10:17 Készítette: Hajósi Miklós Kategória: Autós Hírek, Autós Friss hírek, Drift/Gymkhana hírek

Drift Hírek - Szántó Nikolett magyar drift bajnok
Szántó Nikolettel beszélgettünk a tököli Végső Összecsapás után.
Először is engedd meg, hogy gratuláljak a hétvégi ezüstéremhez, és a 2014-es Bajnoki címhez!
- Köszönöm, köszönjük szépen. Egy nagyon eseménydús hétvégén és évadon vagyunk túl.
Mesélj először a Végső Összecsapásról:
- A megszokottnál is jobban készültünk erre a hétvégére. Az autó egy nagy revízión esett át, és minden lehetséges pótalkatrészt beszereztünk.
Minden előkészület ellenére volt technikai gondunk.  Szombaton a kardántengely hegesztése eltört, így csak 4-5 kör edzésre volt lehetőségünk egész nap. Köszönhetően Zahuczki Zsoltnak és csapatának sikerült a helyszínen megjavítani az alkatrészt és kvalifikálni.
Annak ellenére, hogy a nap folyamán sem sikerült sokat edzeni, a kvalifikáción az 5. helyen tudtunk végezni.
Drift Hírek - Szántó Nikolett magyar drift bajnok
A verseny már probléma nélkül zajlott?
- A vasárnapi edzés már pörgősebb volt, és ilyen mértékű gondunk nem volt, de a kuplung érdekes hangot hallatott, és a Smidéliusz Bálint elleni csatában történt ütközés után, az autót minden egyes futamra be kellett tolni, ami nem kis izgalom volt.
Nagyon jó csatákat vívtunk az ellenfelekkel, a döntőben nem sikerült megvalósítani azt, amit szerettem volna, de nagyon boldog vagyok, hogy az utolsó futamon is sikerült dobogóra állni és így megszerezni a bajnoki trófeát.    
Drift Hírek - Szántó Nikolett magyar drift bajnok
Mesélj, az évadról kérlek.
- Az év elején az volt a célunk, hogy a lehető legjobban szerepeljünk a magyar bajnokságban és King of Europe szériában. A naptárunkat igyekeztünk úgy összeállítani, hogy mind a két bajnokságot végig tudjuk csinálni.
Az év elején, Tökölön egy 3. hellyel nyitottuk a szezont, majd a következő versenyt sikerült megnyerni, így átvettük a vezetést a bajnokságban. A bélkői verseny nem sikerült túl jól, de ott is értékes pontokat és tapasztalatokat szereztünk.
A Végső összecsapásra még nagyobb odaadással készültünk és végül a dobogó második fokára állhattam.
A King of Europe sorozatban már kevésbé voltunk szerencsések. Az időpont ütközések miatt a nyolc versenyből, haton tudtunk részt venni, és ebből három versenyen kellett küzdenünk a technika ördögével. Leginkább a hajtással volt problémánk: Ausztriában a váltókihajtás, Olaszországban a difi, Angliában a kuplung miatt kellett feladnunk a versenyt, de így is a 12. helyen fejeztük be a szezont.
A magyar bajnoki futamokon kevesebb problémánk adódott, így sikerült megvalósítani egy álmot.
Drift Hírek - Szántó Nikolett magyar drift bajnok
Ha jól tudom te vagy az első nő, aki koedukált profi drift bajnokságot nyert a világon.
- Igen, nekem sincs tudomásom másik női pilótáról, akinek sikerült volna ez. Büszke vagyok a csapatomra, akik egész évben hihetetlen teljesítménnyel, és lelkesedéssel dolgoztak azon, hogy mindezt megvalósítsuk! Nagyon örülök, hogy elértük - ami a családom és a csapatom támogatása nélkül nem jöhetett volna létre - és bízom benne, hogy erőt tudok adni más nőknek is, hogy bátran váltsák valóra az álmaikat, mert semmi sem lehetetlen!  
Említetted a családodat és a csapatodat. Kinek köszönhető még az eredményes szereplés?
- Minden partnerünk a legjobbat nyújtotta ahhoz, hogy eredményesek legyünk: a Motultól a legjobb kenőanyag hátteret kaptuk, a Myactioncam technikával látott el minket, hogy megmutathassuk, mi történik a pályákon, a Garage Store pedig csapatunk megjelenését tette egységessé.
Sikerült már feldolgozni az érzést hogy te vagy a  bajnok?
- Nagyon sok munka eredménye ez, ami rengeteg élménnyel tett minket gazdagabbá, így nem csupán a bajnoki cím, hanem minden pillanat örök emlék!
Mik a jövő évi terveid?
- Jelenleg az egész csapat dolgozik a lehetőségeken. Több út is járhatónak látszik, így még konkrétumok nincsenek, de nagyon bízom benne, hogy hamarosan meg tudjuk osztani a jövő évi menetrendünket.
 
Köszönjük az egész éves együttműködést az Akont Kft-nek, a Racing-Shopnak,a Motulnak,a Garage Store-nak,és a Myactioncam-nek.
Illetve mindenkinek, aki szurkolt nekünk!
 
Gratulálok még egyszer és további sok sikert kívánok.
Köszönöm!
 
Tovább információk találhattok a Facebookon:
https://www.facebook.com/NikolettSzantoDrift
Videók:
https://www.youtube.com/channel/UCELszID6qStMp5aNUcBbqGg
Fotók: Foto Bé, KRS Video
 
Drift Hírek - Szántó Nikolett magyar drift bajnok

Belépés