• Autós Hírek
  • Gyorsasági hírek - Chris és a felturbózott mezőny!

Gyorsasági hírek - Chris és a felturbózott mezőny!

Készült: 2013.szeptember.12 13:53 Készítette: Hajósi Miklós Kategória: Autós Hírek Forrás http://www.hajoka.hu

Gyorsasági hírek - Chris és a felturbózott mezőny!
Füge Krisztián - Suzuki Swift - PROEX AC2000 Racing Team
Szlovákia Ring -  Autós Gyorsasági verseny
Interjú Füge Krisztiánnal, a hétvégi Szlovákiaringi gyorsasági futam előtt.
Kedves Chris!
 
Az RRC SUZUKI SWIFT KUPÁ-ban jelenleg, te vagy a legjobb ProexSport Kft-és versenyző. Mögötted Fred és Horváth Bence szerepel. Gondoltad az év elején, hogy a házibajnokságban ilyen előkelő helyet fogsz elérni?
 
- Valamilyen szinten várható volt, mivel hármunk közül én versenyzek a legrégebben, és nekem is van a legtöbb verseny tapasztalatom. Viszont ők előbb utcán vezettek és utána verseny pályán, sajnos nekem nem volt ilyes féle tapasztalatom. Mindketten ügyesek csak a tapasztalat hiányzik, a verseny szituációkat nem megfelelően kezeli a Fred. Általában kiesik, illetve olyan szituációba keveredik ami esetenként büntetést von maga után illetve gyakran összetöri a kocsit a csata közben Ha ezeket megtanulná - akarná kezelni - akkor ő is benne lenne az első 7-ben. Bencéről nem ejtenék szót, mivel ő csak 2-3 versenyen vett rész és a továbbiakba nem fog indulni, de neki is meg van a tempója.
 
Gyorsasági hírek - Chris és a felturbózott mezőny!
Három hét telt el az utolsó Szlovákia ringi futam óta. Mennyire tudtál rápihenni illetve rákészülni a mostani versenyre?
 
- A mostani verseny előtt nem mondhatni, hogy pihenéssel töltöttem az időm, mivel az iskola is elkezdődött, de igyekszem kihozni magamból a legjobbat. Edzések voltak, vannak, lesznek mint mindig. Szóval a felkészülés nem szokott annyira problémás lenni, csak egy-két helyen pl: tavaly a Redbull ringen nem ismertem a pályát. Három edzés lehetőség volt a kvali előtti nap és kétezer köbcenti feletti autókkal egy időben szóval... Tegnap egésznap edzetünk, ma is lesz egy edzés, de igazából össze számolva kilométerben itt mentem a legtöbbet.
 
Ez a hétvégi verseny az utolsó előtti a Gyorsasági OB 2013 versenynaptárjában. Mészáros Gábor áll előtted a tabellán. Van-e esély elékerülni az utolsó két futam alatt?
 
- A mostani állás szerint esélyem nincs. Mivel megfogyatkozott a mezőny, így hívtak még pilótákat pl: a Kis Norbit, meg még nem tudom kiket, de az biztos hogy még erősebb lett a mezőny.
 

Elkezdődött az iskola szezon. Megtudhatjuk, hogy milyen iskolába jársz és mit tanulsz?
 
- Jelenleg a Zrínyi Miklós Gimnázium 11-es tanulója vagyok. Nincs kiemelt tantárgy amit tanulnék, ez egy informatika szakos osztály, de csak két évig volt informatika órám, ebből a tárgyból ugye bár már leérettségiztem. 11-ben már fakultációt kell felvenni, én angol-t vettem fel.
 
Köszönöm szépen a támogatóimnak a segítségüket!
Car Color, AC2000 Kft, Tokyo Restaurant, EuroGuide, Autós Gyorsasági, PROEX Motorsport, Shinjuku nihongo gakko.
 
 
- Hajósi Miklós -
www.hajoka.hu

Belépés