• Autós Hírek
  • Autocross Hírek - Tóth István: Szoros versenyre számítok

Autocross Hírek - Tóth István: Szoros versenyre számítok

Készült: 2014.szeptember.23 19:50 Készítette: Hajósi Miklós Kategória: Autós Hírek, Autós Friss hírek

Autocross Hírek - Tóth István: Szoros versenyre számítok
Tóth István Daihatsu 1300
777 Racing Team Amatőr Autocross verseny
Kecel. 2014.10.12.
Interjú Tóth István autocross versenyzővel a Keceli verseny előtt.
Október 12-én ismét felöltöd az autocross-os overálodat, és nekilendülsz a versenyautóddal a Keceli versenynek. Egyszer már indultál ezen a pályán. akkor hogy tetszett, milyen eredménnyel zártad a versenyt?
Elöljáróban mondanál magadról pár szót?
- Akkor mutatkoztam be, mint újonc, és második helyezést sikerült elérnem. Mondanom sem kell óriási élmény volt, álmodni sem mertem jobb kezdésről.
Ismét lesz Cross taxi?
- Az én kocsim egy üléses gép, szóval én nem tudok ebben részt venni, de gondolom, hogy lesznek többen i akikkel ki lehet próbálni a versenyzés élményét.
Autocross Hírek - Tóth István: Szoros versenyre számítok
Ezen verseny melyik bajnokságodba szól bele, és hogy állsz benne?
- Tudomásom szerint két fronton is lesz verseny, a kategóriákra osztott Duna Kupa, és a Pintér Kupa, amely pénzdíjazású. Arról hogy hogyan állok a bajnokságban, annyit mondanák, hogy több nehézséggel is szembe találtam magam, amely miatt 4-ik helyen állok a saját (kis) kategóriámban, de nyílt még a bajnokság és ezen változtatni szeretnék.
Autocross Hírek - Tóth István: Szoros versenyre számítok
Az utolsó versenyed óta történtek-e fejlesztések az autón?
- Fejlesztések nem voltak. A kocsiban a gyári 1295 ccm-is, 16 szelepes Daihatsu motor van. Mellette azt is megemlíteném, hogy karbis, és nem injektoros, de nagyon megbízható. Ha jól tudom a motor és a hozzá tartozó elemek is mind eredeti japán alkatrészek. Csak a hűtésnél van valami gond, ugyanis nem a gyári hűtő van benne, de a 12-ei versenyre úgy szeretnénk kimenni, hogy ne érjenek meglepetések, ezért főként a kocsi rendbe rakásán van a hangsúly. Remélem a kilátogatóknak is egy maradandó élményben lesz részük.
Autocross Hírek - Tóth István: Szoros versenyre számítok
Milyen eredményt vársz magadtól?
- Mindenképp javítani szeretnék, ugyanis az elmúlt versenyen is technikai nehézségeink adódtak, és a 4-ik helyen zártam. Most, szeretnék dobogós helyen zárni, amire reális esélyem van. Szoros versenyre számítok, ahol hely szeretnék állni. Sok fog múlni a starton mivel a keceli pálya igencsak technikás, és több kiváló versenyző van jó kocsival. Akárcsak a kategóriámat nézve, Lehoczki Petinek nagy esélye van az első helyre, de Lajkó Iminek is kész lett tudomásom szerint a suzukija, és számítani lehet a kettőjük párharcára, de mellettük én is bizonyítani akarom a rátermettségemet!
Támogatóim:
- Első helyen emelném ki Flaisz Józsefet (Lecsó), aki az elejétől kezdve a legnagyobb segítséget nyújtotta, de rengeteg apróbb segítséget, és sok-sok tanácsot kaptam, főleg a sportban résztvevő emberektől, amit itt is szeretnék megköszönni.
Különösebb szponzori segítségem nem volt, saját pénzből vágtam neki a versenyzésnek, és ha tetszik, ugrottam fejest a mélyvízbe, aminek később látható nehézségei is megmutatkoztak. Az autocross iránti szenvedélyemet ez sem vette el, és a jövőben is folytatni fogom a versenyzést.

Rengetegen jelentkeztek a versenyre, 50 autó várható.
Lesznek roncsderbi futamok, ahol kötelező az ütközés, autocrossos futamok – ahol tilos lenne ütközni, de mégis ütköznek – itt lesznek az ország legjobb szöcskéi és 4×4-es, 400 lóerős rallye autók is.

Különlegességképpen egy brutális BMW tart kaszkadőr bemutatót, a szünetben offroad autó bemutató várható.

A Pintér kupa, döntő futamát is most rendezik meg, ami egy futamból áll, ezen minden kategória indulhat.
Az edzés 10 órától, versenyek 12 órától kezdődnek.

- Hajósi Miklós -
www.hajoka.hu

Belépés