Forma-1 Hírek - A Ferrari három autót szeretne

Készült: 2014.szeptember.22 09:17 Készítette: Lipták Melinda Kategória: Autós Hírek, Forma1 Hírek Forrás F1Hungary

A Ferrari kivált a mezőnyből és közölte, támogatja a háromautós ötletet a Formula-1-ben. Miután három-négy csapat pénzügyi problémákkal küzd, Bernie Ecclestone Szingapúrban elmondta, a megüresedő helyeket úgy töltenék fel, hogy az élcsapatokat arra köteleznék, három autót állítsanak ki a rajtrácsra már 2015-től.
"A következő két, vagy három verseny után többet tudunk, de a háromautós tervet mérlegelni kell" - közölte a Formula-1-et irányító Ecclestone.

A legnagyobb veszélyben lévő csapatok a Sauber, a mezőny végi Caterham, de a Marussia sincs biztonságban, valamint a pletykák szerint a Lotus csapatnak is kifizetetlen számlái vannak.

A Force India társtulajdonosai, Vijay Mallya és a letartóztatott Subrata Roy közben komoly pénzügyi nehézségekkel küzdenek.

"Megkérdeztem a névadó szponzort, a Saharát, szeretnének-e változtatni a helyzeten és nemmel válaszoltak, maradni szeretnének" - közölte Mallya Szingapúrban. "Mindig én kezeltem és működtettem a csapatot, amely jobb, mint a korábbi években, innen szeretnénk még tovább lépni."

A pletykák ellenére a Sauber csapatfőnöke, Monisha Kaltenborn cáfolta a problémákat, pedig a hinwili csapat története legrosszabb Formula-1-es szezonját teljesíti.

"Gyakran felteszik nekünk a kérdést és mindig azt mondjuk: 'Itt leszünk'. Ugyanúgy válaszolok - a jövő évben is itt leszünk" - mondta.

A Caterham új vezetője, Manfredi Ravetto is a pletykák kereszttűzében áll, bár elmondta: "Próbáljuk a csapatot életben tartani. Természetesen szeretnénk a jövő évben, Melbourne-ben is felállni a rajtrácsra - ez a célunk."

Ha valamely csapatok végül távoznak a Formula-1-ből, elképzelhető, hogy a háromautós csapatok jelentik majd a megoldást. A legtöbb csapatfőnök azonban ezt nem szeretné.

"Remélem, ez soha nem történik meg" - mondta el Mallya.

Amennyiben 20 autó alá csökken a mezőny, akkor valószínűleg a Mercedest, Red Bullt, Ferrarit és a McLarent kötelezik arra, hogy harmadik autót, állítson ki.

A Mercedes azonban ezt nem szeretné.

"Nekünk körülbelül 32 millió euróba kerülne a harmadik autó" - idézte Toto Wolffot a Speed Week.

A McLaren versenyigazgatója, Eric Boullier azonban azt mondta, a McLaren talán egy harmadik autó mellett dönt azért, hogy megfelelő autó lehessen a rajtrácson.

De a Ferrari egyértelműen kijelentette, nagyon örülne ennek a megoldásnak.

"Ez nem a Formula-1 túléléséről szól" - közölte a csapat szóvivője ", sokkal inkább a show-ról. Az emberek sokkal jobban szeretnének több Red Bullt, Ferrarit és Mercedest látni, mint más autókat."

Belépés