• Autós Hírek
  • Forma-1 Hírek - Hivatalos: Verstappen 2015-ben a Toro Rosso pilótája lesz

Forma-1 Hírek - Hivatalos: Verstappen 2015-ben a Toro Rosso pilótája lesz

Készült: 2014.augusztus.21 15:11 Készítette: Lipták Melinda Kategória: Autós Hírek, Forma1 Hírek Forrás F1Hungary

A Scuderia Toro Rosso bejelentette, hogy a Red Bull Junior Team új tagja, Max Verstappen lesz a 2015-ös Formula-1-es szezonban Daniil Kvyat csapattársa.
Miután a gokartban világbajnoki címet szerzett, a 16 éves Max a Formula-3-as bajnokságba került, ahol az eddigi 27 versenyből nyolcat megnyert, ezzel a bajnoki címre is esélyes pilóta lett.

Max Verstappen:
"Először is, szeretném megköszönni Dr. Helmut Markónak és a Red Bullnak a bizalmat és a lehetőséget, hogy 2015-ben bemutatkozhatok a Formula-1-ben a Scuderia Toro Rossónál. Hét éves korom óta a Formula-1 a célom, így ezzel a lehetőséggel egy álom válik valóra. Többen segítettek nekem az évek során és még most is sokan támogatnak, szeretném ezt megköszönni. Természetesen nagyon hálás vagyok szponzoraimnak, akik hittek tehetségemben és támogattak ebben a pénzügyileg igen nehéz időszakban. Remélem, hogy sikerül fenntartani ezt a csodálatos kapcsolatot velük pályafutásom izgalmas új szakaszában. Szeretnék köszönetet mondani menedzseremnek, Raymond Vermeulennek is a munkáért, amelynek eredménye lett a megegyezés. Végül, szeretném megköszönni a csapatoknak a gokart és az együléses kategóriákban a munkát, amely fontos segítség és támogatás volt. Nélkülük nem jutottam volna ide. Keményen dolgoztunk, hogy elérjük a Formula-1-et és mindent megteszek majd azért, hogy sikeres legyek az autósport csúcskategóriájában. A Verstappen név visszatér a Formula-1-be, remélem, sikerül újjáéleszteni a régi emlékeket és remélem, sok rajongó lesz kint a versenypályákon."

Franz Tost:
"Örömmel üdvözöljük Max-et a Toro Rosso családjában. Nagyszerű látni, hogy a Red Bull Junior program továbbra is megtalálja a fiatal tehetségeket és lehetőséget biztosít számukra a Formula-1-be kerüléshez. Max véleményünk szerint az egyik legtehetségesebb fiatal pilóta az új generációban és úgy érezzük, rendelkezik a megfelelő érettséggel, mentális erősséggel a kihívás sikeres teljesítéséhez. Az ide ében már megmutatta, mennyire meg tud birkózni a nehéz körülményekkel, Például a Norisringen és a Nürburgringen, kimagasló elszántságot mutatott és képességet arra, hogy állja a nyomást a győzelem előtt. Figyelembe kell venni, hogy a Scuderia Toro Rosso azzal a céllal jött létre, hogy fiatal tehetségeket hozzon a Red Bull Junior Team-ből a Formula-1-be és oktassa őket, most tőlünk függ, tudunk-e Max-nek versenyképes autót adni, amellyel a lehető legjobban tudja kezdeni Formula-1-es pályafutását. Szeretnék köszönetet mondani Jean-Eric Vergne-nek kemény munkájáért. Erős teljesítményt nyújtott, de sajnos megbízhatósági problémák hátráltatták, különösen az idei év elején. Reméljük, sikerült megoldani ezeket a problémákat és a szezon második felében jobb teljesítményt nyújt és megmutatja, újabb lehetőséget érdemel a Formula-1-ben."

Belépés