MotoGP Hírek - Rossi: „Ha versenyben akarsz maradni, a jövőre kell koncentrálnod”

Készült: 2014.augusztus.21 14:56 Készítette: Lipták Melinda Írta: Balogh Tamás Kategória: Motoros Hírek, Motogp hírek Forrás P1race

Valentino Rossi két balul sikerült ducatis szezont követően tavaly tért vissza a Yamahához, ám az első idénye sem alakult túl fényesen. 2014-re azonban jelentősen feljavult az olasz teljesítménye, sorra szállítja a dobogókat, ezért további két évig aláírt a hangvillásokhoz. A „Doktor” vallja: ha versenyképes akarsz lenni, nem szabad sokat rágódni a múlton.
Valentino Rossi 19. szezonját tölti a gyorsasági motoros világbajnokságon, s természetesen tisztában van vele, hogy már ő sem lesz fiatalabb, ám ennek ellenére további két évig a sportban marad még jelenlegi istállója, a gyári Yamaha színeiben, miután idén az előző évekhez képest jóval erősebb teljesítményt nyújt. Ennek kapcsán is legutóbb a „Doktor” volt a vendége a motogp.com nagydíjak utáni, After the Flag című podcast adásának (a teljes műsor a hivatalos weboldalon egy ingyenes regisztráció után megtekinthető), amelyben számos érdekes dologról beszélt a pilóta.

„Egyértelmű, hogy tíz évvel ezelőtt, amikor 25 éves voltam, minden más volt” – nyilatkozta a kilencszeres világbajnok. „De az elmúlt néhány év során már nem éreztem akkora különbséget. Úgy vélem, ha a tested rendben van, és keményen edzel, s különösképp, ha megvan a megfelelő motivációd, akkor ott maradhatsz az élmezőnyben még néhány évig a mi sportunkban. Az is igaz, hogy van pár előnyöd: több a tapasztalatod, s tudod, hogyan maradj nyugodt a futam során. Mindig tudod, hogy minden megváltozhat a versenytáv során.”

A 2013-as nehézségekről (a Ducatitól való visszatérése sem sikerült a legfényesebbre az olasznak) így beszélt Rossi: „A tavalyi év végén kicsit frusztrált voltam, mivel nem tudtam eléggé javítani a tempómon ahhoz, hogy minden versenyen a dobogóért harcolhassak. Szóval úgy döntöttem, változtatok valamin. Nagy lutri volt, de örülök, mert ezt az évet jobban élvezem: erősebb és versenyképesebb tudtam lenni, főként a versenynapokon. Ugyanakkor még sok a dolgom, mivel nagyon magas a színvonal: különösen Marquez, de Lorenzo és Pedrosa is nagyon gyors.”

A motoros végül egyfajta hitvallást is megfogalmazott versenyzői hozzáállásával kapcsolatban: „Nagyon élvezem ezt a munkát, és ezt az életet. Szeretnék részese lenni ennek a játéknak. Nem szabad sokat gondolkodnod a múlton. Nagyon szerencsés vagyok, hiszen remek pályafutás áll már mögöttem számos sikerrel, de ha továbbra is versenyben akarsz maradni, akkor a jövőre kell koncentrálnod. Folytatni akartam, ezért újabb kétéves szerződést írtam alá, szóval megpróbáltam a karrierem ezen szakaszát száz százalék fölötti produkcióval teljesíteni.”

Belépés