MotoGP Hírek - Lorenzo és Rossi a 2015-ös Yamaháról

Készült: 2014.augusztus.21 14:49 Készítette: Lipták Melinda Írta: Keszthelyi Gábor Kategória: Motoros Hírek, Motogp hírek Forrás P1race

A tegnapi nap folyamán a MotoGP mezőnye Brnóban maradt egy egynapost teszt erejéig. A gyári Yamaha két versenyzője, Jorge Lorenzo és Valentino Rossi ekkor próbálhatták ki először a gyár jövő évi motorblokkját, majd a teljes motort, és a rajongók nagy örömére nem voltak restek elmondani néhány dolgot a pályán tapasztaltakról.
A vasárnapi, meglepetésekkel tűzdelt brnói futam után a MotoGP résztvevői nem utaztak tovább, hanem egy egynapos tesztre még a cseh városban maradtak. Ez a teszt volt az első alkalom, amikor a Movistar Yamaha MotoGP két versenyzője – akik további két-két évre még biztosan a csapat tagjai – kipróbálhatták a hangvillások 2015-ös versenygépét. A nap folyamán lehetőségük volt kipróbálni az új erőforrást a jelenlegi vázban, valamint a teljesen megújult csomagot is.

Mindkét világbajnok szerint igen hasonló a megújult motorblokk az eredetihez, a váz viszont teljesen más, néhány helyen nyertek vele, míg máshol veszítettek.Ez viszont teljesen természetesnek mondható egy új konstrukció első bevetése után. Emlékezhetünk, amikor a Repsol Honda a nyári szünet elején először tesztelte a 2015-ös motort, akkor Dani Pedrosa és Marc Marquez is hasonló módon vélekedtek. Ami a Yamahát illeti, természetesen jelenlegi motorjuk frissítésén is dolgoztak, hiszen igen fel kell kötniük a felkötnivalót, ha még reménykednek a világbajnoki cím megszerzésében.

„Kipróbáltunk egy kevés dolgot a jövő évi motorra, és elég jók néhány szempontból, néhányból negatívak, de általában véve jobbak. Teszteltünk néhány tényezőt idénre is. A jövő évi váz egy kicsit stabilabbnak tűnik, ami jó” – idézte a mallorcai Lorenzót a crash.net. Jorge ötvenkétszer ért körbe a brnói aszfaltcsíkon hétfőn.

Valentino Rossi így vélekedett: „Az új motorblokk első prototípusa egy kis lépés, de egy kicsit jobb. Az új motor prototípusát is kipróbáltuk. Néhány dolgon javítottunk, a fékezés és a kanyarbemenet nem olyan rossz, de úgy érzem, a kigyorsításon egy kicsit veszítettünk. Szóval van néhány jó és rossz dolgunk. El kell még végeznünk egy kis munkát, de fontos volt ma tesztelni. Néhány kis részletet is kipróbáltunk a következő versenyekre, de nem olyan fontos a szezon hátralévő részére. Most össze kell gyűjtenünk az adatokat tőlem és Jorgétól, aki nagyon gyors volt ma reggel, amikor kicsik jobbak voltak a körülmények.”

A nyilatkozatokból nem maradt ki a csapat feje, Massimo Meregalli sem. „A mai egy nagyon fontos teszt volt, mert először értékelhettük a 2015-ös gép prototípusát. Összességében nagyon pozitív nap volt, sok hasznos adatot voltunk képesek gyűjteni mind Jorgétól, mind Valétól, amiket a mérnökeink felhasználnak, hogy ezekkel megtegyék a következő lépéseket. A csapat most kicsit pihen majd két intenzív, egymást követő verseny után, hogy felkészüljön az újabb kihívásra Silverstone-ban két hét múlva” – mondta Meregalli.

Belépés