Forma-1 Hírek - Sebastian Vettel elfáradt

Készült: 2014.augusztus.14 08:53 Készítette: Lipták Melinda Kategória: Autós Hírek, Forma1 Hírek Forrás F1Hungary

Sebastian Vettel 2014-es problémái részben annak is köszönhető, hogy a négyszeres világbajnok elfáradt, közölte a Red Bull csapatfőnöke, Christian Horner.
Miután 2010 óta folyamatosan domináns szerepet töltött be, a 27 éves német pilóta az idei évben szenved. Néhányak szerint Mark Webber távozásával a német pilóta új csapattársa, Daniel Ricciardo egyszerűen árnyékba szorítja Vettelt.

Ricciardo a Toro Rossótól érkezett és eddig 6:5 arányban áll Vettellel szemben az időmérő edzésen és 9:2-re vezet a futamon elért eredmény alapján - míg az ausztrál pilóta kétszer tudott futamot nyerni, addig Vettel egyszer sem.

Horner közölte, nemcsak a Red Bull, de az egész Formula-1 világa meglepődött Ricciardo formáján.

"Őszintén szeretném látni, mi van, ha én vagyok a világon a legjobb" - közölte Ricciardo. "És a legjobb sráchoz mérhetem most magam.

Horner beismerte, a valódi helyzet sokkal bonyolultabb annál, minthogy Ricciardo belépett a csapathoz és azonnal jobb teljesítményt nyújt, mint Vettel.

"Ez több dolog kombinációja" - mondta el a brit csapatfőnök. "Először, amikor öt éven keresztül a bajnoki címért harcolsz, az kicsit megvisel, de nem ez az alapvető probléma. Egészen különleges volta, hogyan Vettel extra tizedmásodperceket hozott ki az autóból az évek során. Ő nagyon érzékeny az autó viselkedésére, különösen féktávon."

Az új, kötelezően használandó elektronikus fékrendszer miatt Horner szerint Vettel elveszítette az autó iránti érzését . És mivel a vezethetőség nagyon rossz, Vettel nem tud úgy figyelni az abroncsokra, mint korábban.

"Nem szabad elfelejteni azt sem, hogy Sebastian mennyi mechanikai problémával küzdött, néhányak csak kisebbek voltak, de megakasztották lendületét. Így kevesebb ideje volt a vezetési stílusát hozzáigazítani a jelenlegi igényekhez."

Belépés