• Autós Hírek
  • Forma-1 Hírek - Ecclestone: Nem lesz állórajt a biztonsági autós fázis után

Forma-1 Hírek - Ecclestone: Nem lesz állórajt a biztonsági autós fázis után

Készült: 2014.július.30 08:55 Készítette: Lipták Melinda Kategória: Autós Hírek, Forma1 Hírek Forrás F1Hungary

Bernie Ecclestone megígérte, 2015-ben a közönség nyomásának hatására nem kerül bevezetésre a biztonsági autós fázist követő állórajt.
Az új szabályokat a Motorsport Világtanács már jóváhagyta, így nem egyértelmű, hogy Ecclestone, hogyan tervezi az állórajt elvetését, mivel ehhez a csapatok egyhangú hozzájárulására lenne szükség.

A 83 éves üzletember azonban az eseménydús Magyar Nagydíj után elmondta, komoly változásokra nincs szükség a látvány fokozásához.

"Nem lesz állórajt a biztonsági autós fázis után" - ígérte meg Ecclestone. "Elegendő volt az, amit a Hungaroringen láttunk. Csak némi finomításra van szükség. Minden hülye és szükségtelen szabályok kerültek bevezetésre az elmúlt években, nem kell még több."

A múlt hétvégi verseny Ecclestone szerint hihetetlen volt és hozzátette, sokat javított a versenyzésen az, hogy a pilótákat a kisebb hibákért nem büntetik.

"Elmondtuk a versenybíráknak, hogy a kis dolgokért ne büntessenek. Olyan pilótákat szeretnék látni, akik egymás ellen versenyeznek és nem az a kérdés folyamatosan, hogy mit tehetnek meg és mit nem."

Belépés