• Autós Hírek
  • Forma-1 Hírek - Hivatalos: Mexikó 2015-től újra a versenynaptárban

Forma-1 Hírek - Hivatalos: Mexikó 2015-től újra a versenynaptárban

Készült: 2014.július.25 09:07 Készítette: Lipták Melinda Kategória: Autós Hírek, Forma1 Hírek Forrás F1Hungary

A szerdai sajtótájékoztatón az új futam szervezői hivatalosan is bejelentették, hogy Mexikó 2015-től visszatér a Formula-1-es versenynaptárba. A futam megrendezésére ötéves szerződést kötöttek.
Mexikó visszatérése már egy ideje beszédtéma volt, az előzetes versenynaptárban a helyszín helyet kapott, de végül az utolsó változatból kimaradt.

A Formla-1-et irányító Bernie Ecclestone kedden már a Forbes üzleti magazinnak közölte, hogy 23 év után újra futamot rendeznek Mexikóban.

A verseny megrendezését a mexikói üzletember, Carlos Slim Domit és a Circuit of The Americas pályát kitaláló Tavo Hellmund támogatja. A futamot a 4421 méter hosszú Autodromo Hermanos Rodriguez pályán kívánják megrendezni.

A mexikóvárosi helyszín, amelyen a szervezők komoly átalakítást végeznek, korábban már 1963-1970 és 1986-1992 között látta vendégül a mezőnyt.

"Ez tény. Indítsák be motorjaikat, a Formula-1 visszatér Mexikóba a jövő évben. Ez Mexikó ideje" - közölte Alejandro Soberon, a CIE rendezvényszervező vállalat elnöke azon a sajtótájékoztatón, amelyet a mexikóvárosi Banamex Centreben rendeztek.

Ecclestone nem jelent meg az eseményen, de gratulációját küldte az országnak: "Nagy örömmel erősítem meg, hogy a Formula-1 2015-ben visszatér Mexikóvárosba. Úgy érzem ez jó a Formula-1-nek és Mexikónak, biztos vagyok benne, mindkét fél számára több évig előnyös lesz ez. Várom már, hogy üdvözölhessem Önöket a jövő évben ezen a világméretű eseményen."

Mexikó valószínűleg az austini futamot követő hétvégén látja vendégül a mezőnyt, bár a verseny dátumát hivatalosan még nem közölték.

Belépés