Forma-1 Hírek - Dr. Helmut Marko: Räikkönen életkorával volt probléma

Készült: 2013.szeptember.10 11:04 Készítette: Kategória: Dakar rally hírek Forrás http://f1hungary.fw.hu/

A Red Bull tanácsadója, Dr. Helmut Marko
Kimi Räikkönent életkora miatt nem szerződtette a Red Bull Mark Webber helyére. Ezt a csapattulajdonos, Dietrich Mateschitz jobb keze, Dr. Helmut Marko közölte.
 
"Az alapján döntöttünk, mi a jó nekünk hosszú távon, nemcsak a közeljövőben. Hány éves is Kimi, 34? Daniel 24. És a szerződés három évre szól. Így Daniel volt az, aki a legjobb kilátásokat biztosította a csapat számára."

De Marko tudja, hogy 2007 világbajnoka ellen nemcsak az szólt, hogy már elmúlt 30 éves. A csapatnak nehéz lenne megoldani, hogy két élpilótát megfelelően kezelni tudjon.

"Nem lenne könnyű két olyan pilótát kezelni, mint Sebastian és Kimi. Mindegyikük a legjobb bánásmódot várná el."

De mit vár el a csapat az ausztrál Ricciardótól?

"Ő ezt tudja. Reméljük, hogy három-négy verseny után megizzasztja Sebastiant. Nem mondom azt, hogy legyőzi Vettelt; sokkal inkább azt remélem, hogy a konstruktőri bajnoki címhez szükséges pontokat fogja hozni."

Ebből a szempontból egyértelmű, miért nem Räikkönent szerződtette a csapat - a Red Bull Webber valódi helyettesét kereste, nem egy újabb Vettelt.

"Danielnek ugyanolyan gyorsnak kell lennie, mint Marknak. Néha Mark olyan szinten volt, mint Sebastian és néha még jobb is nála. Ezt szeretnénk látni Ricciardótól is."

Ugyanezen oknál fogva a Red Bull Fernando Alonsót sem szerette volna leszerződtetni.

"Soha nem dolgoztunk Alonsóval és ehhez a kombinációhoz (két világbajnok együtt) az szükséges, hogy ismerd mindkét pilóta karakterét. Egyesek tudnak együtt dolgozni, mások nem. Ahogyan Alonsót láttuk, úgy gondoltuk, nem lehetne kezelni ezt a kapcsolatot."

Marko hozzátette, más is szerepet játszott abban, hogy nem Räikkönent választották.

"Csak a legjobb és a legintelligensebb pilóták elesznek az élen. Ki kell tapasztalniuk, hogyan lehet kipörgésgátló nélkül használni a turbómotorokat, a két energia-visszanyerő rendszert és hogyan tudnak spórolni az üzemanyaggal. Már egy széleskörű szimulációs programon dolgozunk, próbáljuk a lehető legjobban felkészíteni pilótáinkat. Ezen követelmény miatt is Danielre esett választásunk."
 

Belépés