MotoGP Hírek - Lorenzo: „Az igazi teljesítményem még nem érkezett meg idén”

Készült: 2014.július.02 10:21 Készítette: Lipták Melinda Írta: Keszthelyi Gábor Kategória: Motoros Hírek, Motogp hírek Forrás P1race

A MotoGP hivatalos honlapján a mai napon jelent meg a szokásos „After the flag” epizód. Az epizód egyik főszereplője a négyszeres világbajnok, Jorge Lorenzo volt. Lorenzo őszintén beszélt idei halványabb teljesítményéről, mostani érzéseiről, valamint arról, hogyan látja jelenleg a királykategóriát.
Jorge Lorenzo a tavalyi szezonban nagyszerű csatát vívott Marc Marquezzel a végső győzelemért. Bár a szezonzáró leintése után négy ponttal kevesebb állt a neve mellett, mint honfitársa neve mellett, nem volt miért szégyenkeznie. A szezon második felében olyan teljesítményt húzott elő a cilinderből, amilyen teljesítményt kevesen lennének képesek mutatni. Ehhez képest idén nem úgy jönnek számára az eredmények, ahogyan azt a szurkolók, vagy saját maga szeretné.
Igaz, e mögött több dolog is áll. A téli műtétje miatt állóképessége nem volt a megszokott a szezon elején, valamint néhány technikai módosítás is hátráltatta. Erről bővebben ő maga beszélt a motogp.com-nak. „Az igazi teljesítményem még nem érkezett meg idén. Talán Mugellóban képes voltam harcolni, Argentínában harmadik lettem, és Montmelóban rendben voltam, nem a futam végén, hanem a hétvége többi részén jó voltam.

De valami még mindig nem igazán jó a motorommal, a vezetési stílusommal. Az érzésemmel a motorommal kapcsolatban. Az idei egy literrel kevesebb üzemanyag egy kicsit agresszívabbá teszi a Yamaha motorblokkját a kigyorsításon. Ez az új abroncsokkal - amik keményebbek idén - és a nem jó szezon eleji fizikai állapotommal együtt három hátráltató körülmény volt a teljesítményemmel szemben. Igazán nehéz volt versenyképesnek lenni” - mondta Lorenzo.
Jorge szerencsére erősebbnek érzi magát a szezon feléhez közeledve. „Most jól érzem magam fizikailag. Montmelo után kipróbáltunk valamit az elektronikával, ami olyanabbá teszi a motort, mint tavaly és most jobban megértem az abroncsokat. Szóval ez a három gond már közel meg van oldva.” Ezután Lorenzót arról kérdezték, mit érez a motoron, valamint, hogy mi a véleménye általában a MotoGP-ről.

„Amikor előzöl, azt élvezed. Amikor téged előznek, azt már annyira nem élvezed” - viccelődött. „Ez a sport lényege. Senki sem szereti az olyan versenyt, ahol a győztes már a rajttól kezdve elmegy. Amikor te vagy az a győztes, akkor minden tökéletes számodra, de nem akkor, ha néző vagy. Én is ha néző vagyok és sportot nézek, versengést akarok látni. Egyértelműen a csata köztem és Marc között tavaly nagyon-nagyon gyönyörű volt néhány versenyen. Idén a küzdelmes versenyek százaléka még nagyobb. Úgy gondolom, most jobban, mint valaha, hogy ez (a MotoGP) az egyik leglátványosabb sport a világon” - fejezte be a mallorcai.

Belépés