• Autós Hírek
  • Kamion Hírek - Óriásit bukott az amerikai kamion-versenyző sztár

Kamion Hírek - Óriásit bukott az amerikai kamion-versenyző sztár

Készült: 2014.július.02 10:18 Készítette: Lipták Melinda Írta: S.B. Kategória: Autós Hírek, Kamion hírek Forrás Kamion Hírek

Azok számára, akik kicsit is érdeklődnek az extrém kamionversenyzés iránt, Myke Ryan neve sokat mond. A veterán autóversenyző leginkább a hegyi felfutókról és a Ken Block-ot megszégyenítő drift-videóiról híres.
Mike 19 éve stabil résztvevője a világ leghíresebb hegyi futamának, a minden évben megrendezésre kerülő Pikes Peak névre hallgató viadalnak. Az elhíresült verseny legfontosabb tulajdonsága, hogy nincs korlát az út mentén.

Aki nem elég precíz annak bizony könnyen lehet, hogy az utolsó kanyarja volt amit megpróbált bevenni. Mike sem éppen zöldfülű, azonban néhány napja, az egyik edzésen megtörtént az, amit mindenki el akar kerülni. Az amerikai versenyző az egyik kanyarban nem tudott megküzdeni az alul-kormányozottsággal és egy 30 méter mély szakadék alján találta magát. A modern biztonságtechnikai megoldásoknak hála Mike egy karcolás nélkül szállt ki Freightlineréből, a gépből viszont nagyjából semmi sem maradt. Értelemszerűen a sebesség és a szakadék mélységének kombinációja igen maradandó sérüléseket okozott a teherautón, szinte nincs olyan elem, ami megúszta volna az ütközést. Mike Ryan azonban ennek ellenére elindul a versenyen, a szervezők külön engedélyével sikerült kategóriát váltania. Mivel ki nem hagyná a versenyt, ezért egy Triumph Explorer 1200 nyergébe pattanva fogja meghódítani a hegyet.

Belépés