• Autós Hírek
  • Forma-1 Hírek - Domenicali: Mercedes uralom következik

Forma-1 Hírek - Domenicali: Mercedes uralom következik

Készült: 2014.június.25 19:49 Készítette: Lipták Melinda Kategória: Autós Hírek, Forma1 Hírek Forrás F1Hungary

A Ferrari korábbi Formula-1-es csapafőnöke, Stefano Domenicali szerint a Mercedes hosszú időre megőrzi jelenlegi előnyét.
Az idei évtől új szabályok léptek életbe a Formula-1-ben, melyhez a legjobban eddig a Mercedes tudott alkalmazkodni, Nico Rosberg és Lewis Hamilton a gyári csapat hatodik kettős győzelmét aratta 2014-ben az Osztrák Nagydíjon, valamint az első tíz helyezett közül hét Mercedes erőforrást használt. Domenicali szerint a Mercedes riválisainak nehéz lesz ezt a hátrányt ledolgozni.

"Ahogyan tavaly elmondtam, egyértelmű, hogy a csapatok, amelyek a szezon elején erősek voltak, egész évben megtarthatják előnyüket, mert egy ilyen technológiaváltásnál a hátrány ledolgozása nagyon nehéz, amikor a szabályok többé-kevésbé befagyasztásra kerültek" - közölte Domenicali. "A Mercedes nagyszerű munkát végez és hosszú idei megtarthatják ezt az előnyt. Remélem a többiek képesek lesznek hamarosan ledolgozni a hátrányt, mert jelenleg olyan versenyekre van szükség, amelyek érzelmileg magával ragadók. Ezt a szenvedélyt nem lenne jó elveszíteni."

A jövőről elgondolkozva Domenicali elmondta, jelenleg élvezi a pihenést.

"Eddig csak kiszellőztettem magam. 23 év megállás nélküli munka után most van egy kis időm, így megragadom a lehetőséget arra, hogy családommal legyek, ez nagyon jó. Igen, nagyon jó."

Belépés