MotoGP Hírek - Valentino Rossi: „Nem vagyunk messze Marc legyőzésétől”

Készült: 2014.június.18 14:14 Készítette: Lipták Melinda Írta: Balogh Tamás Kategória: Motoros Hírek, Motogp hírek Forrás P1race

Valentino Rossi zsinórban negyedik dobogós helyezését szerezte a hétvégén Barcelonában, ráadásul ismét ő végzett a legközelebb az idén eddig verhetetlen Marc Marquezhez, így az olasz nem véletlenül érezheti úgy, hogy már nem állnak messze attól, hogy legyőzzék a címvédőt.
A Yamaha pilótája azt is elárulta, hogy már akár jövő héten véglegessé válhat a szerződéshosszabbítása. Valentino Rossi idén sokkal meggyőzőbb teljesítményt nyújt, mint tavaly: a „Doktor” a legutóbbi, barcelonai viadalon sokáig vezetett is, végül csak az eddigi hét versenyt egyaránt megnyerő Marc Marquez tudta legyőzni, s ezzel az olasz sorozatban negyedszer állhatott dobogóra. A yamahás természetesen örül az eredménynek, főként amiatt, hogy Dani Pedrosát végül meg tudta előzni (ehhez kellett a spanyol utolsó körös hibája is), Rossi ugyanis elmondta: úgy érezte, ezúttal a rutinosabb repsolos gyorsabb volt, mint a címvédő – ezt egyébként maga Marquez is bevallotta idei hetedik futamgyőzelme után. Rossi éppen ezért bizakodó a jövőbeli eredményeket illetően, hiszen állítása szerint már nincsenek messze attól, hogy a regnáló világbajnokot is legyőzzék:

„Számomra vasárnap Dani egy kicsit gyorsabb volt, mint Marc, de Marc még így is nyerni tudott, ami azt jelenti, hogy jelenleg kissé úgy tűnik, verhetetlen, és minden helyzetet kézben tart” – idézi az olaszt a crash.net szakoldal. „Marc mindig nagyon gyors, de most Pedrosa kicsit keményebb diónak bizonyult, mert két vagy három ponton is kicsit gyorsabb volt. Ugyanakkor Marc rendkívül erős volt a verseny utolsó szakaszában, és mindenkivel szemben nagyon bátor és határozott, különösen Pedrosával, s emiatt ez Marc számára mindenképp pozitív. Az utolsó körre mindenkinek más stratégiája volt, s úgy gondolom, Marc erőssége épp az, hogy mindenre nagyon gyorsan reagál, akár egy hibára vagy másféle problémákra, és emiatt nagyon nehéz megverni, de már nem vagyunk messze tőle.”

Rossi röviden beszélt a hétfői catalunyai tesztről is: „Volt néhány fontos dolog, amit ki kellett próbálnunk, főként a különböző kipufogócsöveket illetően, mivel már akár a következő versenyen is használhatjuk őket. Nem volt túl nagy különbség, de nem is volt rossz: talán már használhatjuk őket Assenben, most viszont el kell döntenünk, hogy ki akarjuk-e őket próbálni” – fogalmazott a motoros, aki azt is röviden elismételte, hogy valamelyest a 2015-ös motorral is elkezdtek foglalkozni. Végezetül az is kiderült, hogy a kilencszeres vb-győztes szerződéshosszabbítása a Yamahánál rövidesen hivatalossá válhat: „Remélem, a következő héten mindent rögzíteni tudunk és aláírhatjuk a szerződést: nincs benne semmi meglepő, s már többé-kevésbé készen vagyunk mindennel.”

Belépés