Kamion Hírek - Így kell driftelni egy bányászdömperrel

Készült: 2014.május.15 07:30 Készítette: Lipták Melinda Írta: S.B. Kategória: Autós Hírek, Kamion hírek Forrás Kamion Hírek

Mike Ryan neve már nem ismeretlen számunkra sem, az amerikai úriember az, aki versenykamionjával hegyi versenyeken indul és Ken Block stílusú Gymkhana-drift videókat forgat.
Nos ez nem volt elég az eredetileg kaszkadőr szakmájú Mykenak, így fogta a világ egyik legnagyobb teherautóját és azt táncoltatta meg. A Caterpillar 789-es dömpert az esetek 99,9%-ában bányászati célokra használják, hiszen 200 tonna a teherbírása. De időnként jön egy őrült és szlalomozni, illetve driftelni viszi a járművet.
Pedig ehhez művészet kell, ugyanis a gép 90 tonnát nyom, és bár a motorja nagyjából 2000 LE-s, a 78 literes V16-os karakterisztikája mégsem támogatja feltétlen a versenysportot.

A rövid, ámde látványos videón Myke méregdrága és ritka sportkocsik, BMW M1, Shelby Cobra, Corvette, egy akvárium és egy íróasztal között manőverezik, centikkel elkerülve a tereptárgyakat, majd a kijelölt szakasz végén – igaz fellocsolt betonon – kilinccsel előre fordul a hatalmas teherautóval. A felvétel rövid, élvezzék ki minden másodpercét.

Belépés