MotoGP Hírek - Pedrosa kezét megműtötték Barcelonában

Készült: 2014.május.08 08:01 Készítette: Lipták Melinda Írta: Borbás Bálint Kategória: Motoros Hírek, Motogp hírek Forrás P1race

Dr. Xavier Mir neve alighanem már minden MotoGP-rajongó számára ismerős lehet, tudniillik ő az a spanyol csodadoktor, aki nélkül kis túlzással nem rendeznének manapság MotoGP-futamokat. Marc Marquez extra gyors felépülésében is oroszlánrészt vállalt, míg most a Repsol Honda másik versenyzőjén, Dani Pedrosán végzett el egy kisebb műtéti beavatkozást.
A műtétre Dr. Xavier Mir főhadiszállásán, a barcelonai orvosi egyetemen került sor, és azért volt rá szükség, mert az előző, jerezi hétvégén Pedrosának folyamatosan bedurrant az alkarja. Ez a motorosok számára jól ismert probléma, ami szinte minden versenyző életében jelentkezett már legalább egyszer, Casey Stonernek például visszatérő nyűgje volt. A probléma kiváltó oka az izom rendellenes összehúzódása, amely megakadályozza a kálium és a foszfát megfelelő áramlását az izomban, és emiatt durran be az alkar.

Hogy ezen a problémán műtéti úton mégis mit lehet segíteni, az sajnos már túlmutat a mi szaktudásunkon, Dr. Mirnek viszont ezek szerint erre is kiterjed a tudománya, és Pedrosának most nem kell mást tennie, csak kicsit pihentetnie a sérült testrészt és hagyni neki időt, hogy teljesen felépüljön a május 18-i, Le Mans-i versenyhétvégére.

A technikás, ugyanakkor erős féktávokkal tarkított jerezi hétvége nemcsak Pedrosa kezét vette igénybe, hiszen Nicky Hayden makacs csuklósérülése is éppen ezen a hétvégén jött újra elő. Pedrosa jelenleg 28 pont lemaradással a 2. helyen áll Marquez mögött a bajnoki pontversenyben, de a mostani eset is emlékeztet minket arra: az ördög sosem alszik, és a pilótáknak csak egy testük van, azzal kell valahogy végigteljesíteniük az egész versenyévadot, ami nem akármilyen mértékű megterhelést jelent mindenegyes porcikájuknak és ízületüknek. Még csak négy futam ment le a bajnokságból, de látjuk, már most kezdenek előjönni némelyeken az első olyan anomáliák, amelyek nem egy esésből fakadnak, csupán az állandó igénybevétel következményei.

Belépés