Moto3 Hírek - Jerez, Időmérő: Miller zsinórban harmadszor a pole-ban

Készült: 2014.május.03 12:06 Készítette: Lipták Melinda Írta: Balogh Tamás Kategória: Moto3 hírek, Motoros Hírek, Motogp hírek Forrás P1race

Jack Miller a legjobbkor rántotta elő kiváló egykörös formáját: bár a szabadedzéseket még Vinales és Vazquez nyerték, a kvalifikáción már az ausztrál vb-éllovas bizonyult a leggyorsabbnak, így Austin és Argentína után ismét az övé lett a rajtelsőség. Mögötte Niccolo Antonelli lett a második, Alex Rins pedig a harmadik.
Szombat délután 12:35-kor a Moto3-asok időmérő edzésével vette kezdetét a kvalifikációk sora a gyorsasági motoros világbajnokság Spanyol Nagydíján. Alig kezdődött el a tréning, amikor Juanfran Guevara eldobta a motorját. A vezetést eközben a tegnapi első szabadedzést megnyerő Isaac Vinales ragadta magához, megelőzve a délelőtt már pályacsúcsot futó Efren Vazquezt – könnyen elképzelhető volt, hogy a két spanyol között dől majd el a pole pozíció sorsa.
Ebbe a képbe rondított bele az Alex Marquez, Jack Miller, Alex Rins trió: a két hondás és a KTM ausztrál motorosa az edzés felénél a második, harmadik és negyedik helyeket foglalták el Vinales mögött. Az utolsó negyedórához érve Jakub Kornfeil is feltűnt az élmezőnyben, egész pontosan az ötödik helyen, így a pályát egy ízben ki is szélesítő Vazquez egyre hátrébb csúszott az eredménylistán.

Már tíz percen belül voltunk a leintéshez képest, amikor megkezdődött a legkisebb kategória szereplőitől megszokott hajrá, amelyet Jack Miller nyitott meg azzal, hogy 1:46.287-es körrekorddal az élre állt: ezzel az is biztossá vált, hogy pályacsúcs szükségeltetik a rajtelsőséghez. Következő nekifutásra ráadásul tovább is tudott javítani az ausztrál, miközben előbb Rins, majd Antonelli zárkózott fel mögé.
Végül az élmezőny sorrendje már nem is változott, így Jack Miller sorozatban harmadik pole pozícióját szerezte meg az idényben – eddig mindössze a katari szezonnyitón talált legyőzőre szombaton. Niccolo Antonelli és Alex Rins kvalifikálta még magát az első sorban, míg a másodikba Isaac Vinales, Alex Marquez és Francesco Bagnaia fért be, a legjobb tíz mezőnyét pedig Vazquez, Ajo, McPhee és Fenati zárta.
A legkisebbek jerezi hétvégéje vasárnap reggel 8:40-kor folytatódik a bemelegítéssel, míg a futam 11 órakor rajtol majd.

Belépés