MotoGP Hírek - Marquez: „Dani és Jorge is nagyon erős Jerezben”

Készült: 2014.május.02 07:04 Készítette: Lipták Melinda Írta: Balogh Tamás Kategória: Motoros Hírek, Motogp hírek Forrás P1race

Marc Marquez eddig hibátlan szezont teljesít: a címvédő Katarban, Austinban és Argentínában is diadalmaskodni tudott. A spanyol motoros most hazájában folytathatja nagyszerű sorozatát, , ám a repsolos tudja, hogy Jerezben két fő riválisa, Lorenzo és Dani Pedrosa is rendre jó teljesítményt nyújt, utóbbinak ráadásul ez az egyik kedvenc pályája.
Marc Marquez teljesítményére lassan már nehéz jelzőket találni, hiszen a legutóbbi két futamot imponáló fölénnyel nyerte meg, s az évadnyitó Katari Nagydíjon is ő győzött, miután parádés csatában felülmúlta Valentino Rossit. Így a regnáló világbajnok az eddig maximálisan megszerezhető 75 pont birtokában vezeti az összetettet, s a most hétvégi jerezi versenynek is természetesen ő az egyik favoritja. A Repsol Honda spanyolja ugyanakkor tudja, hogy két legnagyobb riválisa, a yamahás Jorge Lorenzo, valamint saját csapattársa, Dani Pedrosa is rendre erős hazai pályájukon. Utóbbi ráadásul néhány nappal a hétvége kezdete előtt ismét megerősítette, hogy ez az egyik kedvence a helyszínek közül, így ha valahol, hát Andalúziában lehet esélye arra, hogy tavalyi sikerét megismételve megszakítsa Marquez sorozatát.

Marc Marquez
„Argentína csak néhány napja volt, de máris úton vagyunk Spanyolországba! Nagyon jó hétvégénk volt, újabb fontos 25 pontot szereztünk, de most Jerezbe megyünk, ahol tudom, hogy Dani és Jorge nagyon erős. A közönség és a hangulat mindig nagyon különleges ott, s ez extra motivációt ad neked, hogy a legmagasabb szinten teljesíts. Három tengerentúli viadal után jó érzés lesz visszatérni Európába néhány „átlagos” versenyre: megpróbálok addig pihenni egy kicsit, és felkészülni, hogy készen álljak a pénteki első szabadedzésre.”

Dani Pedrosa
„Ez egy jó hétvége volt Argentínában: noha szerettem volna a győzelemért csatázni, de igazán élveztem a futamot és a pályát is! Most nincs szünetünk, s a mostani hétvégén már Jerezben versenyzünk! Ez az egyik kedvenc helyszínem a versenynaptárban szereplők közül, nagyon jó érzés látni a rajongókat és az, hogy végre Spanyolországban versenyezhetünk három távoli futam után. Mint mindig, péntektől kezdődően keményen fogunk dolgozni, s reméljük, hasonló lendülettel tudjuk folytatni, mint tettük azt Argentínában.”

Belépés