Moto2 Hírek - Argentína, Futam: Rabat magabiztos győzelmet aratott

Készült: 2014.április.27 16:39 Készítette: Lipták Melinda Írta: Papdi Tamás Kategória: Motoros Hírek, Moto2 hírek, Motogp hírek Forrás P1race

A mezőny java része csak a rajtnál láthatta Rabatot, a spanyol motoros a piros lámpák kialvását követő 23 kör során egy pillanatra sem engedett mást még csak az első hely közelébe sem. Mögötte Simeon futott be, kollégájához hasonló magabiztossággal, egyedül a harmadik hely sorsa volt sokáig kérdéses, melyet végül Salom szerzett meg.
Rabat már a rajtot is kiválóan kapta el, megőrizte a vezetést Simeon, Vinales, Zarco és Salom előtt. Volt, akiknek nem sokkal tartott tovább a verseny: Pasini már az első kör végén a boxba kényszerült műszaki hiba miatt. Eközben Corsi kezdett intenzív felzárkózásba, amelynek legnagyobb vesztesei Folger és Vinales voltak, ők több pozíciót is vesztettek olasz kollégájuk bevállalós előzései miatt. A harmadik körben Cardus csúszott el és vett érzékeny búcsút a futamtól.

A negyedik kört Rabat, Simeon, Salom, Corsi, de Angelis, Vinales sorrendben kezdték meg, de pár száz méteren belül változott a helyzet: Vinales az első kanyarban elesett, és ugyan visszaült a motorjára, de már csak a boxba visszatérés erejéig volt a pályán. Salom eközben megpróbált fellépni a második helyre, de nem sikerült eléggé szűken fordulnia ahhoz, hogy Simeont maga mögött tartsa. Hamarosan Aegerter megelőzte de Angelist, Corsi pedig Salomot lelépve a harmadik helyre került, miközben a második helyről induló Zarco már csak a 15. volt.

Féltávnál az első hét motoros helyzete stabilizálódott: Rabat, Simeon, Corsi, Salom, Aegerter, de Angelis és Kallio sorrendben követték egymást. A nyolcadik hely körül már nagyobb volt a csata West, Corti, Folger, Lowes, Torres és Schrotter között, szinte folyamatosan cserélgették egymás között a helyezéseket. A 14. körben Salom megelőzte Corsit, de csak pár kanyar erejéig tarthatta meg a dobogós helyezést, az olasz motoros szinte azonnal sikeres ellentámadást hajtott végre. Az első két helyen Rabat és Simeon kényelmes előnnyel, zavartalanul köröztt, Corsira és Salomra pedig lassacskán felzárkózott Aegerter.

A hajrához közeledve aztán némileg felpezsdültek az események: a 20. körben még csak próbálkozott Salom Corsi megelőzésével, de egy kör múlva a hatos kanyarban már sikeresen teljesítette a manővert, a nyolcadik helyért pedig továbbra is az egy bolyban motorozó Lowes, Torres,Cortesi, Folger, Schrotter és West küzdött. A mezőny elején viszont kevés változás történt: Rabat meggyőző motorozással, két másodperces előnnyel nyert Simeon és 3.7 másodperccel Salom előtt. A negyedik helyezést Aegerter az utolsó előtti kanyarban csente el Corsi elől, majd de Angelis és Kallio futott be senkitől sem zavartatva. Az első tízet Lowes, Cortese és Torres tette teljessé. Győzelmének és Vinales kiesésének köszönhetően Rabat 28 pontosra növelte előnyét: 70 pontja van a második helyre fellépő Kallio 42-jével szemben. Vinales a harmadik helyre csúszott vissza 38 eddig megszerzett pontjával, őt Corsi és Aegerter követi 33, illetve 29 egységgel.

Belépés