Kamion Hírek - Buli-limuzin Volkswagen T3-asból

Készült: 2014.április.17 13:38 Készítette: Lipták Melinda Írta: S.B. Kategória: Autós Hírek, Kamion hírek Forrás Kamion Hírek

A Volkswagen kisáruszállítójának, a Transporternek egyre nagyobb a rajongótábora. A modell már az ötödik generációnál tart, de az igazán fanatikusok főleg a T2-es és T3-as szériákat veszik kezelésbe.
Egyesek az eredeti, gyári állapotig restaurálják a 30-40 éves gépeket, mások pedig brutális átalakítás alá vetik a kedvenceket. Így születhetett meg a T3-as luxuslimuzin is. Egy berlini csapat fejéből pattant ki az ötlet, a végeredmény pedig magáért beszél.

A műhely régóta a Transporterek és Caravellek javítására és átalakítására szakosodott, a limuzin építésének megkezdése előtt pedig egy rövidített tengelytávú T3-asra kaptak megrendelést. Miután az eredeti karosszériát szétvágták, lerövidítették és utána összehegesztették, akkor született meg az ötlet, hogy ennyi erővel összeállíthatnának egy hosszú VW-t is. Kilenc hónapon át dolgoztak munkaidő után és hétvégén a „Luise” névre keresztelt járművön, összesen 5 ezer munkaórát töltve vele. A limuzin hossza 8,5 méter, össztömege pedig 3,3 tonna lett. Természetesen az eredeti motor nem bírta volna el ezt a súlyt, így a motortérbe, ami hátul maradt, egy V6-os, 2,5 literes, 180 LE-s TDI került, melyet egy Passatból emeltek át. A műszerfal és még sok egyéb kisebb-nagyobb alkatrész is átkerült a személyautóból, de sok olyan alkatrész is található a kisbuszon, melyet speciálisan ehhez a géphez, méretre készítettek. Ilyen például a 2,55 méter széles tolóajtó is. Ez olyan nehézre sikeredett, hogy külön elektromotor feladata, az ajtó mozgatása.

A beltér is megfelel a jelen kor igényeinek, bőrkanapék, 47 colos tévé, 4700 wattos hifi és lézerfények kápráztatják el a kocsit kibérlőket. Igen, az autó ugyanis bérelhető, bár a ráfordított összeget valószínűleg sokára fogja csak visszatermelni, mivel 170 ezer eurójába került a készítő csapatnak. Összesen négy T3-as kisbuszt használtak fel az elkészítéshez, a gárda pedig olyan profin dolgozott, hogy még a műszaki vizsgán is elsőre átment „Luise”.

Belépés