Moto3 Hírek - Austin, Futam: Miller 69 ezreddel nyert Fenati előtt

Készült: 2014.április.13 18:17 Készítette: Lipták Melinda Írta: Papdi Tamás Kategória: Moto3 hírek, Motoros Hírek, Motogp hírek Forrás P1race

Jack Miller csak pillanatokra engedte ki a kezéből a vezetést, de ettől eltekintve végig kontroll alatt tartotta a versenyt, és szoros, de simának mondható győzelmet aratott, de a többi helyezés már nem volt ennyire egyértelmű. Vinales és Antonelli ugyan abban a kanyarban csúsztak ki egy kör különbséggel, Marquez pedig pár kanyarral a vége előtt esett el.
Az élete első pole pozícióját szerző Jack Miller megőrizte a vezetést a rajt után, és az első kanyart is sikerrel abszolválta, de nem mindenki volt ilyen szerencsés. Locatelli és Sissis összeakadt a mezőny és a pálya közepén, és csak a szerencsén múlott, hogy senki nem esett el bennük. Miller és Vazquez némileg elhúzott a többiektől, őket Kornfeil, Marquez, Rins és Vinales követte. Az első körök kevés izgalmat hoztak, az élen álló páros folyamatosan növelte az előnyét, Marquez pedig szintén felépített egy kis előnyt az üldözőkhöz képest. Azmi elesett az negyedik körben, és csak egy hajszálon múlt, hogy nem ütötték el a kanyar kijáratán fekvő motorját, Grünwald pedig büntetést kapott a rajtnál való kiugrásért. A negyedik kör végén Miller, Vazquez, Marquez, Rins, Kornfeil, Fenati, Antonelli, Vinales, Antonelli, Masbou és Bagnaia volt az első tíz sorrendje.

Kornfeil hamarosan Fenati sarkában motorozott az ötödik helyre vadászva, miközben Marquez a 7. kör végére felért az élen motorozó párosra. A 9. kör elején aztán ki is bújt Vazquez mögül és egy sima előzéssel a második helyre lépett fel. Ugyan ebben a körben Vinales búcsúzott a küzdelmektől miután kicsúszott a kavicságyba a 19.-es kanyarban, valamint Binder is feliratkozott a kiesők listájára, ő csalódottan gurult a boxba motorjával. 11 körrel a vége előtt Miller, Vazquez, Marquez, Rins, Fenati és Kornfeil volt az első hat sorrendje. Ők két három fős csoportban gyűrték egymást, a többiektől láthatóan ellépve. Egy kör múlva az első kanyarban Fenati vette át a negyedik helyet, Antonelli pedig Vinaleshez hasonlóan a 19-es kanyarban csúszott el motorjával. Miller egy hajszálnyival volt Marquez és Vazquez előtt, míg Kornfeil kicsit lemaradva követte Fenatit és Rinst. A hármas volt a nap szerencseszáma, ugyanis Masbou, Guevara és Bagnaia, illetve Hanika, Kent és McPhee is hármas csoportokban küzdött egymással.

Hét körrel a vége előtt Marquez visszaszerezte a második helyet, de öröme csak pár kanyarig tartott, mert Vazquez a 14. kör elején, rögtön az első kanyarban visszaelőzte, Kornfeil pedig Rinst gyűrte le ugyanekkor, hogy a kör közepén már ismét mögötte legyen. A két egymással csatázó motoros leszakadt a négytagúra bővült vezető csoportról, ahol Marquez és Vazquez folyamatosan gyűrte egymást. Ennek Fenati örült a legjobban, aki teljesen felért rájuk eközben az élen Miller kicsi, de biztos előnnyel vezetett. Négy körrel a vége előtt már egyértelműen látszott, hogy közülük fog kikerülni a győztes személye. Fenati a 16. körben a tettek mezejére is lépett, és egy kanyar alatt megelőzte Vazquezt és Marquezt is. Persze ezzel nem elégedett meg, és rögtön Miller hátsó kerekét szemlélehette igen közelről. Vazquez a 17. körben majdnem az élre tört, de „csak” a második helyig jutott. Fenati persze a nyakán maradt egészen addig, amíg Vazquez az élre nem állt egy pillanatra, hogy a 12-es kanyarban elmérje a féktávot, és a harmadik helyig csússzon hátra.

Az utolsó kört Miller kezte az élen, Vazquez az első kanyarban visszaelőzte Fenatit, Marquez pedig a negyedik helyen várta a lepattanót. Vazquez ismét eljátszotta azt, amit korábban, egy pillanatra az élre állt a 12-es kanyar előtt, de féktávon nem csak Miller vette vissza a vezetést, de Fenati is elment mellette. Már csak pár kanyar volt hátra, amikor Marquez a negyedik helyről bukott, minden bizonnyal megszerezve ezzel a nap legcsalódottabb embere címet. Miller végül szoros csatában, de magabiztosan szerezte meg az austini Moto3-as futam első helyét Fenati és Vazquez előtt. Őket Rins és Kornfeil követte a negyedik és ötödik helyen, majd az győzteshez képest 20 másodperccel később Masbou és Bagnaia futott be hatodiknak és hetediknek. Kent felugrott nyolcadiknak, mögötte McPhee és Hanika tette teljessé az első tízet.


A futam végeredménye:

1 Jack MILLER AUS Red Bull KTM Ajo KTM 41'06.659
2 Romano FENATI ITA SKY Racing Team VR46 KTM +0.069
3 Efren VAZQUEZ SPA SaxoPrint-RTG Honda +0.172
4 Alex RINS SPA Estrella Galicia 0,0 Honda +7.182
5 Jakub KORNFEIL CZE Calvo Team KTM +7.264
6 Alexis MASBOU FRA Ongetta-Rivacold Honda +20.107
7 Francesco BAGNAIA ITA SKY Racing Team VR46 KTM +20.381
8 Danny KENT GBR Red Bull Husqvarna Ajo Husqvarna +23.981
9 John MCPHEE GBR SaxoPrint-RTG Honda +24.032
10 Karel HANIKA CZE Red Bull KTM Ajo KTM +24.222
11 Juanfran GUEVARA SPA Mapfre Aspar Team Moto3 Kalex KTM +24.817
12 Livio LOI BEL Marc VDS Racing Team Kalex KTM +34.634
13 Enea BASTIANINI ITA Junior Team Go&FUN Moto3 KTM +34.955
14 Niklas AJO FIN Avant Tecno Husqvarna Ajo Husqvarna +35.020
15 Miguel OLIVEIRA POR Mahindra Racing Mahindra +35.436
16 Alessandro TONUCCI ITA CIP Mahindra +38.306
17 Zulfahmi KHAIRUDDIN MAL Ongetta-AirAsia Honda +38.536
18 Eric GRANADO BRA Calvo Team KTM +49.325
19 Scott DEROUE NED RW Racing GP Kalex KTM +1'02.422
20 Philipp OETTL GER Interwetten Paddock Moto3 Kalex KTM +1'02.609
21 Ana CARRASCO SPA RW Racing GP Kalex KTM +1'02.695
22 Jules DANILO FRA Ambrogio Racing Mahindra +1'08.860
23 Luca GRÜNWALD GER Kiefer Racing Kalex KTM +1'18.905
24 Hafiq AZMI MAL SIC-AJO KTM +2'04.082
25 Andrea LOCATELLI ITA San Carlo Team Italia Mahindra 1 kör
26 Bryan SCHOUTEN NED CIP Mahindra 1 kör
Kiesett:        
  Alex MARQUEZ SPA Estrella Galicia 0,0 Honda  
  Gabriel RAMOS VEN Kiefer Racing Kalex KTM  
  Niccolò ANTONELLI ITA Junior Team GO&FUN Moto3 KTM  
  Brad BINDER RSA Ambrogio Racing Mahindra  
  Isaac VIÑALES SPA Calvo Team KTM  
  Arthur SISSIS AUS Mahindra Racing Mahindra  
  Matteo FERRARI ITA San Carlo Team Italia Mahindra  

Belépés