• Autós Hírek
  • Forma-1 Hírek - Szahíri statisztikák - A 900. futam számokban

Forma-1 Hírek - Szahíri statisztikák - A 900. futam számokban

Készült: 2014.április.09 08:41 Készítette: Lipták Melinda Kategória: Autós Hírek, Forma1 Hírek Forrás F1Hungary

A Formula-1-es világbajnokságok történetének 900. versenye nemcsak izgalmas volt, de érdekes statisztikákat is eredményezett.
Bahreini győzelmével a Mercedes lett az első csapat a Renault 2006-os teljesítménye óta, amely a szezon elején sorozatban három futamot meg tudott nyerni. Az Ezüstnyíl lett az első csapat a McLaren 2010-es teljesítménye óta, amely egymást követően kettős győzelmet tudott szerezni. Érdekesség, hogy a McLaren mindkét versenyét akkor Lewis Hamilton nyerte - és ez volt az utolsó alkalom, amikor a brit pilóta egymást követő versenyen a dobogó legfelső fokára állhatott. Hamilton most a futamgyőzelmek tekintetében beérte a legendás ötszörös világbajnokot, Juan-Manuel Fangiót, aki szintén 24 versenyen nem talált legyőzőre.

A Mercedes mögött a Force India a 2009-es Belga Nagydíj óta első dobogós helyezését szerezte. A csapat számára ez volt a második mióta Vijay Mallya átvette a csapat irányítását és a Spykerről nevet váltottak. Sergio Perez Formula-1-es pályafutása negyedik dobogós helyezését érte el, már csak három dobogós helyezéssel áll Pedro Rodriguez, Mexikó legtöbb dobogós helyezését szerzett pilótája mögött.

A vasárnapi bahreini verseny mérföldkő volt Nico Rosberg és Jenson Button számára is. A német pilóta 150. versenyét futotta és a második helyen ért célba, míg Button kuplungprobléma miatt feladni kényszerült 250. versenyét.

A következő helyszín a Formula-1-es naptárban Kína - itt szerezte 2012-ben Nico Rosberg első Formula-1-es győzelmét...

Belépés