• Autós Hírek
  • Forma-1 Hírek - Lowe: A csapatutasítás mellőzése az egyetlen járható út

Forma-1 Hírek - Lowe: A csapatutasítás mellőzése az egyetlen járható út

Készült: 2014.április.08 18:34 Készítette: Lipták Melinda Kategória: Autós Hírek, Forma1 Hírek Forrás F1Hungary

A Mercedes közölte, tartozott azzal a Formula-1-nek, hogy szabadon engedte harcolni két pilótáját, Lewis Hamiltont és Nico Rosberget a Bahreini Nagydíj megnyeréséért.
A csapattársak az 57 kör során többször pozíciót cseréltek, végül Hamilton zárta az élen a versenyt.

Annak ellenére, hogy komoly előnyben vannak a mezőny többi tagjához képest, a Mercedes műszaki főigazgatója, Paddy Lowe közölte, az alakulat soha nem gondolta azt, hogy csapatutasítást alkalmaz.

"Elképzelhető, hogy ha a második körtől már csapatutasítást alkalmaztunk volna, az milyen szörnyű lett volna a Formula-1 számára és ellenkezett volna a Mercedes motorsport iránt kialakított filozófiájával" - közölte Lowe. "Ezzel tartozunk magunknak; a sportnak és a pilótáknak is. A pilóták profik és meg kell nekik adni a lehetőséget a versenyzésre, ezt szeretnék csinálni."

Annak ellenére, hogy szoros harcot vívtak, Lowe elmondta, bízott Hamiltonban és Rosbergben.

"Őszintén szólva nem idegeskedtem, mert tudtam, profi pilóták. Tapasztaltak, tudják mit kell tenni. A biztonsági autós fázis alatt azonban emlékeztettem őket, hogy az autóval célba kell érni. De ez nem azt jelentette, nem versenyezhetnek egymás ellen, csupán annyit akartam közölni, ne lépjenek át egy határt. Tökéletes munkát végeztek."

Belépés