• Autós Hírek
  • Forma-1 Hírek - Rosberg volt a leggyorsabb az első tesztnapon

Forma-1 Hírek - Rosberg volt a leggyorsabb az első tesztnapon

Készült: 2014.április.08 18:26 Készítette: Lipták Melinda Kategória: Autós Hírek, Forma1 Hírek Forrás F1Hungary

Nico Rosberg legeredményesebb pilótaként az élen zárta a 2014-es első szezon közbeni teszt első tesztnapját.
A vasárnapi Bahreini Nagydíj után a csapatok a szahíri pályán maradtak és kedden, valamint szerdán felkészülési és fejlesztési munkát végezhetnek. A keddi napon Rosberg 121 kört teljesített, legjobb ideje 1:35.696 lett, Nico Hülkenberget 0.3 másodperccel előzte meg. A Force India pilótája sokat javult a késő délelőtti köreiben, de nem volt elégedett autójának kezelhetőségével, az ebédszünetig 25 kört teljesített, majd délután további 44 kört futott. Délután érte el a német pilóta a legjobb köridejét a lágy keveréken.

Fernando Alonso a harmadik helyen zárt a Ferrarival, de majdnem egy másodperces hátrányba került Rosberghez képest. Alonso 69 körig jutott és a spanyol pilóta miatt kellett a nap során először lengetni a piros zászlót, amikor autójával a kettes kanyarnál megállt, de a munkát még az ebédszünet előtt folytatni tudta.

A McLaren pilótája, Kevin Magnussen a negyedik lett, de napja nem volt problémamentes. A délelőtti munkát korábban be kellett fejeznie, Magnussen levette szerelését és mérnökeivel egyeztetett annak ellenére, hogy 45 perc bolt még hátra az ebédszünetig. A McLaren új felfüggesztéseket tesztelt és a csapat délután sok kilométert teljesített, végül 102 körig jutottak.

Az ötödik helyezett Valtteri Bottas hátránya a Williamsszel 1.6 másodperc volt és csak 28 kört tudott teljesíteni, majd kora délután befejezte a munkát. A csapat azonban bizakodó, mivel sikerült elvégezni az aerodinamikai programot, szerdán a Mercedesszel közösen a Pirellinek végeznek gumitesztelési munkát.

Max Chilton két másodpercen belülre került Rosberg idejéhez képest, de a Marussia hidraulikus problémákkal küzdött, ezért az ebédszünet előtt a négyes kanyarnál leparkoltak.

Daniel Ricciardo a teszt első órájában műszaki probléma miatt nem gurult pályára és 11 óra előtt csak egy kört teljesített, végül a hetedik helyen zárt - 2.6 másodperces hátránnyal - 91 kört teljesített. Ricciardo egy furcsa balesetet élt át délután, amikor egy madarat ütött el.

Szergej Szirotkin teszten is bemutatkozhatott a Saubernél, 75 kört futott, legjobb ideje 3.3 másodperccel maradt el Rosbergétől. Szerdán Giedo van der Garde váltja az orosz pilótát.

A Caterham az első tesztnapon gumimunkát végzett a Pirellinek, Robin Frijns 63 kört teljesített délelőtt a program részeként, míg a többi csapat aerodinamikai elemzéseket végzett. Azonban a holland pilóta egy hidraulikus probléma miatt délután már nem tudott pályára gurulni.

A Lotus pilótája, Pastor Maldonado ismét nehéz napot élt át, csak 16 kört teljesített, ismét az erőforrás hibásodott meg.

A tesztet az utolsó helyen a Toro Rosso pilótája, Daniil Kvyat zárta.

Az első szezon előtti teszt szerdán zárul Bahreinben.

Belépés