• Autós Hírek
  • Forma-1 Hírek - Ecclestone: Két új nevezést fogadunk el

Forma-1 Hírek - Ecclestone: Két új nevezést fogadunk el

Készült: 2014.április.06 17:56 Készítette: Lipták Melinda Kategória: Autós Hírek, Forma1 Hírek Forrás F1Hungary

Bernie Ecclestone elmondta, két új Formula-1-es nevezést fogadnak el - habár a sportot irányító üzletember arról nem tett említést, mikor csatlakozhatnak a mezőnyhöz.
Az elmúlt hetekben két csapat nevezése került középpontba, az egyik Gene Haas projektje, amely a Ferrari partnercsapata lesz és a szabályok által megengedett minden Maranellóban készülő technológiát felhasználnak. A jövő évi szabályok a technológiák megosztását engedélyezi, annyi a megkötés csupán, hogy saját karosszériával és túlélőcellával kell rendelkezni.

A másik nevezés, amely befutó lehet a Colin Kolles által elkészített, román támogatású projekt, amely várhatóan a Renault erőforrásait vásárolja majd. A Stefan GP is nevezést nyújtott be, de a hírek szerint a szerb üzletember később ezt visszavonta.

Azt még nem tudni, hogy Haas készen lesz-e a 2015-ös indulásra, de a hírek szerint a román projekt már a jövő évben rajthoz állnak, miután Kolles már egy jól felszerelt létesítménnyel rendelkezik Németországban.

"Elfogadásra kerül" - mondta el Ecclestone a Haas projektről. "Egy másik csapat nevezését is elfogadjuk. Hogy aztán élnek-e a lehetőséggel, az egy más kérdés. Nagyon örülünk néhány újabb csapatnak. Beszéltem róla már Jean Todttal. Tegnap megegyeztünk arról, ha két csapat akar jönni, akkor jöjjenek."

Arról, hogy 13 csapat indulása elfogadható-e, elmondta: "Igen, természetesen".

Haas egy új létesítményt épít Nascar központja mellett és Windshear-ben szélcsatornával rendelkezik, emellett valószínűleg Olaszországban is építkezésbe fog.

A román projekt mögött támogatóként Ion Bazac áll, aki elismert orvos és korábban egészségügyi miniszterként dolgozott. A 45 éves Bazac-nak több üzleti érdekeltsége is van, többek között érdekeltsége van az ország Ferrari importőri cégében, amely a Forza Rossa nevet viseli.

Belépés