• Autós Hírek
  • Kamion Hírek - Tökéletesen élethű kamion-modellek Legóból

Kamion Hírek - Tökéletesen élethű kamion-modellek Legóból

Készült: 2014.március.18 19:32 Készítette: Lipták Melinda Írta: S.B. Kategória: Autós Hírek, Kamion hírek Forrás Kamion Hírek

A Lego sokaknak szenvedélyévé vált, az építőkocka szerelmeseinek száma elég nagy, tekintve, hogy nincs olyan ország vagy vidék, ahol ne hallottak volna a játékról. De vannak akik nagyon is komolyan veszik a különböző tárgyak vagy járművek összeszerelését.
Ilyen például Dennis Bosman is, aki kombinálta a Lego és a teherautók iránti érdeklődését, így már több élethű modellt készített az apró műanyag darabokból. Első komoly makettjeit 18 éves korában építette.

Felvette a kapcsolatot a gyártókkal és bekért tőlük műszaki rajzokat az alvázakról. Dennis rendelkezik ugyan mérnöki szaktudással, azonban teljesen más területen dolgozik, a Legózás csak a hobbija. Azonban ahhoz, hogy valakiből sikeres Lego-makett építő legyen, bizonyos szintű technikai tudás elengedhetetlen, vagyis egészen pontosan annak átlátása, hogy a műszaki rajzokat hogyan lehet valóságos elemekké transzformálni. Ugyanakkor bizonyos mértékű kreativitásra is szükség van a rendelkezésre álló kockák felhasználása terén. Dennis soha nem változtatja meg az építőelemeket, nem fúrja meg őket vagy nem vág le belőlük. Inkább a másik irányból „csal” egy kicsit, például a járművek tengelytávját a Lego által adott lehetőségekhez igazítja. Bár kötődése egyik gyártóhoz sincsen, mégis valahogy a Scania a kedvence, modelljeinek felét is a svéd gyártó teherautói teszik ki. Legutóbbi műve például egy 212 centiméter hosszú, 1:13 méretarányú Scania R 500 mélyágyas nehézgép-szállító jármű félpótkocsival, amely nagyjából 15.000 – 20.000 Lego-kockából épült fel. A makett összeállítása közel két évig tartott, amiből a pótkocsi összeállítása volt az időigényesebb feladat.

Belépés