Rally Hírek - Új autó, új remények

Készült: 2014.március.14 08:29 Készítette: Hajósi Miklós Kategória: Autós Hírek, Autós Friss hírek, Rally Hírek Forrás http://www.hajoka.hu

Rally Hírek - Új autó, új remények
Fogasy Gergely - Berendi Dávid
Renault Clio R3
A123 Tesztrallye 2014.03.15-16.
Kedves Gergely!
Berendi Dávid navigálásával fogsz nekivágni a hétvégi Orfű - Abaliget - Orfű Rallysprint öt gyorsának.
Mielőtt elrajtolnál, mesélnél a rallys pályafutásodról? 
- A fiatalkori tehetségkutató versenyek után egy nagy szünetet követően 2009-ben Turcsik Tomi navigálásával a Rally Túra versenyein indultunk egy VFTS  gépcsodával. Ezt követően 2010-ben Szabó Krisztián „Tián” navigálásával az ORB I. osztályban bajnokok lettünk szintén a VFTS-el. Ez egy csodálatos év volt számomra. Ötből négy versenyt nyertünk, egy versenyen pedig egy defekt miatt csúsztunk le a dobogóról, pedig akkor még 15-16 induló is volt a kategóriában. A következő három év pedig a Mitsubishi Evo 6-ról szólt több bosszúsággal és kevesebb sikerrel. A rengeteg bosszúság ellenére 2012-ben Kerék Pistivel, 2013-ban pedig Berendi Dáviddal lettünk az „S” csoport második helyezettjei.
Rally Hírek - Új autó, új remények
Mely pályák és miért tetszettek neked?
- Érzelmileg az Egri pályák az elsők, azon belül is a Parádsasvár-Szuha gyorsasági szakasz. Itt volt életem első I.osztályú versenye amit rögtön meg is nyertem. Technikailag pedig a Miskolci pályákat tartom nagyon jónak mint pl. Lillafüred-Mályinka vagy a Bükkszentlászló-Bükkszentkereszt szakaszok.
Rally Hírek - Új autó, új remények
Egy Renault Clio R3-as pilótaülésében fogsz elrajtolni a sprinten. 2014 első Rallysprintjén. Milyen céllal is indulsz, illetve mennyire vagy hozzá szokva egy elsőkerekes autóhoz?
- Mivel eddig nem fronthajtású autóval versenyeztem, semennyire. Szeretnék minél hamarabb hozzászokni, ezért is indulunk a versenyen. Célunk, hogy az eddigi teszt kilométereken túl minél több verseny kilométert gyűjtsünk. Ennek érdekében a verseny távját mi kétszer is teljesíteni szeretnénk, egyszer, mint előfutó egyszer pedig mint versenyző.
Rally Hírek - Új autó, új remények
2014-es terveidbe beavatnád a portálolvasókat? Marad-e a Clio R3, ORB, vagy egyéb verseny, esetleg egy a magyar versenyzők által is kedvelt Mitropa Rally Cup versenyen szeretnéd megmérettetni magad a navigátoroddal?
- Eredeti terveink szerint elsősorban EB versenyeken indultunk volna az idei évben(ezért is történt az autó váltás), de mivel a Renault Hungária mellénk állt, az összes ORB versenyen rajthoz szeretnénk állni. A hazai versenyek mellet továbbra is szeretnénk három vagy négy ERC futamon részt venni, de ez a program még egyelőre egyeztetés alatt van, ezért még nem tudok biztosat mondani.
 
Partnereink: Renault Hungária, Millers Oils, RRC Hungary, Marso Kft, Interton Kft, Dukko-Lux, Euro One Zrt, SRT Kft, Hankook.
 
Rally Hírek - Új autó, új remények

Belépés