Rallysprint Hírek - Sok újdonság Orfű előtt

Készült: 2014.március.12 15:58 Készítette: Hajósi Miklós Kategória: Autós Hírek, Autós Friss hírek, Rally Hírek Forrás http://www.hajoka.hu

Rallysprint Hírek - Sok újdonság Orfű előtt
Budavári Zoltán - Kovács Szabolcs
Laroco Msc
A123 Tesztrally - Orfű-Abaliget
2014.03.15-16
Budavári Zoltán hosszú évek után kategóriát vált 2014-ben. A márka marad, de idén a 3-as géposztályban igyekszik a lehető legtöbb bajnoki pontot összegyűjteni a korábbi kétszeres S Csoportos bajnok. Az autó tehát egy homológ Mitsubishi Lancer EVO IX-es, amit Miskolcon készít fel Kovács Tamás és csapata, akik két éve már építettek egy bajnok autót. Zoli szerint a rali nem csak a motor teljesítményről szól, hanem inkább a futóműről, a gumikról, beállításokról, a hajtásról, ezért az idei  autó sokkal jobb, mint a tavaly használt Lancer.
Nem csak az autó és a csapat, de a navigátor személye is változik a 2014-es szezonra. Idén Kovács Szabolcs, a Rally Napló riportere diktálja az itinert az N csoportos Lancerben. Szabolcsnak van már némi előképzettsége, navigált már Mitsubishiben, indult rallye sprinteken.
Rallysprint Hírek - Sok újdonság Orfű előtt
A Budavári - Kovács kettős, első alkalommal Orfűn próbálja ki a Mitsubishit, akkor fognak először együtt dolgozni így hárman, élesben. A Teszt Rallye-n a csapat elsődleges feladata, hogy megtalálják a megfelelő beállításokat az autóhoz, amiket a Miskolc Rallye-n is használnak majd.
A hétvégi Teszt Rallye-n, a Mecsek Rallye-ról már jól ismert „orfűi hosszú gyors” kör részét, az Orfű - Abaliget - Orfű szakaszt öt alkalommal teljesíti majd a mezőny két irányban. A verseny távja: 49,65 km.

- Mamprobi Media -
Rallysprint Hírek - Sok újdonság Orfű előtt
Rallysprint Hírek - Sok újdonság Orfű előtt

Belépés