MotoGP Hírek - Phillip Island gumiteszt, 2. nap: Ismét Lorenzo és Rabat az élen

Készült: 2014.március.04 09:03 Készítette: Lipták Melinda Írta: Balogh Tamás Kategória: Motoros Hírek, Moto2 hírek, Motogp hírek Forrás P1race

Kedden rendezték Phillip Islanden a Bridgestone és a Dunlop közös MotoGP-s és Moto2-es gumitesztjének második napját, amelyen a tavalyi Ausztrál Nagydíjon felmerült problémák orvoslását kísérlik meg. Bár az időeredmények nem igazán számítanak most, érdemes megjegyezni, hogy a múlt heti sepangi szenvedése után Jorge Lorenzo már másodszor végzett az eredménylista élén.
Második napjához érkezett a gyári MotoGP csapatok és két Moto2-es alakulat részvételével zajló gumiteszt Phillip Islanden. Az eseményt az abroncsokkal mindig trükkösen bánó ausztrál aszfaltcsíkon tavaly történtek hívták életre, amikor a gumiproblémák miatt a Moto2-es távot jelentősen le kellett rövidíteni, míg a királykategóriában kötelező motorcserét is be kellett iktatniuk a pilótáknak a futamon, amely aztán végül a jelenleg lábtörése miatt a körözéstől távolmaradó Marc Marquez kizárását is okozta.

A Bridgestone közlése szerint ma délelőtt közepes távon (nagyjából 15 kör), délután pedig versenytávon próbálgatták volna az általuk idehozott tesztgumikat, ám ennek csak előbbi része valósult meg, ugyanis az aszfalt hőmérséklete elképesztő magasságokba emelkedett: a nap bizonyos szakaszán elérte az 50 fokot is! Ezek a nagydíjhétvégétől merőben eltérő körülmények, ráadásul a nagyobb hőmérséklet nyilvánvalóan jobban használja az abroncsokat is, így a gumiszállító tájékoztatása szerint a versenyszimulációk az utolsó napra maradtak.

A Dunlop ezzel egyidejűleg annyit osztott meg a nyilvánossággal hivatalos twitter-oldalán, hogy kilenc különböző típusú gumit vittek el Phillip Islandre, s ebből kettőt szeretnének majd kiválasztani, amelyet az őszi Moto2-es futamon majd bevethetnek.

Pedrosa tudott a legközelebb férkőzni a győztes Yamahához
Bár a köridők ezen a gyakorláson nyilvánvalóan nem számítanak olyan mértékben, mint mondjuk a múlt heti sepangi gyakorláson, azért érdemes megjegyeznünk, hogy tegnaphoz hasonlóan ismét az a Jorge Lorenzo végzett a tabella élén, aki Malajziában még rettenetesen szenvedett az abroncsokkal. Mögötte az egyedüli jelenlévő repsolos, Dani Pedrosa lett a második, mindössze hat ezreddel felülmúlva az Open kategóriás Ducatival induló Andrea Doviziosót. Az öt MotoGP-pilóta egyébként nagyon szorosan helyezkedett el egymáshoz a listán, hiszen a Valentino Rossit követően ötödikként záró Cal Crutchlow is nagyságrendileg csupán fél másodpercre van Lorenzótól, amely a bolognai márka számára kifejezetten biztató lehet.

Ami a Moto2-eseket illeti: ismét Esteve Rabat volt a leggyorsabb, felülmúlva a Marc VDS Racing másik motorosát, Mika Kalliót. Az asparosok közül az összesített táblázatban a nyolcadik helyet megszerző, s ezzel Jordi Torrest az utolsó helyre szorító Nicolas Terol bukott a nap folyamán, ám a spanyol sérülések nélkül megúszta az esetet.
A Phillip Island-i gumiteszt holnap, azaz szerdán zárul a harmadik, s egyben utolsó nappal.

 
A Phillip Island-i gumiteszt második napjának végeredménye:
1. LORENZO, JORGE Yamaha Factory Racing 1'29.133  
2. PEDROSA, DANI Repsol Honda Team 1'29.381 0.248
3. DOVIZIOSO, ANDREA Ducati Team 1'29.387 0.254
4. ROSSI, VALENTINO Yamaha Factory Racing 1'29.516 0.383
5. CRUTCHLOW, CAL Ducati Team 1'29.660 0.527
6. RABAT, ESTEVE Marc VDS Racing Team 1'32.168 3.035
7. KALLIO, MIKA Marc VDS Racing Team 1'32.698 3.565
8. TEROL, NICOLAS Mapfre Aspar Team Moto2 1'33.014 3.881
9. TORRES, JORDI Mapfre Aspar Team Moto2 1'33.160 4.027

Belépés