MotoGP Hírek - Burgess: „Rossi idén nem fog sok új szurkolót szerezni magának”

Készült: 2014.február.26 19:55 Készítette: Lipták Melinda Írta: Borbás Bálint Kategória: Motoros Hírek, Motogp hírek Forrás P1race

Jeremy Burgess 14 éven át dolgozott együtt Valentino Rossival a MotoGP-ben, és a „Doktor” valamennyi sikerét vele együtt érte a premier géposztályban, beleértve hét vb-címét is. Tavaly, a szezonzáró valenciai hétvége előtt azonban Rossi bejelentette, megválik ausztrál főmérnökétől, és azóta Silvano Galbuserával dolgozik együtt.
Rossi és Burgess alapvetően jó viszonyban váltak el egymástól, hiszen a közösen elért sikerek és szép emlékek nem múlnak el egyik pillanatról a másikra nyom nélkül, ám a Yamaha gyári pilótája sokak szerint hibát követett el azzal, hogy megvált korábbi sikereinek egyik fő kovácsától.

Az ausztrál szakember legfrissebb nyilatkozata, amit a CycleNews.com oldalnak adott, viszont más megvilágításba helyezi kicsit a dolgokat, és arra enged következtetni, hogy nem is biztos, hogy Rossi volt az, aki kezdeményezte a szakítást.

„35 évesen Rossi idén nem fog sok új szurkolót szerezni magának. A mostani 10 éves kissrácok már Marc Marquez poszterét teszik ki a szobájuk falára. Valentino imádja az egész versenyzést körülvevő világot, és majdnem annyira szereti magát a motorozást, mint nyerni. Számomra viszont minden a győzelemről szól, ezért az, hogy ott maradjak a MotoGP-ben és átéljem vele ezt a nyeretlen időszakot, az teljesen más világ, mint amihez az utóbbi 34 évben hozzászoktam” – utalt rá Burgess, hogy kettejük közül alighanem Vale volt az, aki jobban érezte magát az elmúlt évek ínséges időszakában is, amikor nem igazán jöttek az eredmények, és talán ez volt az egyik olyan sarkalatos kérdés, amiben nem egyetértve végül a különválás mellett döntöttek.

Tegyük hozzá, az igazságot, a valós okokat csak ők ketten tudhatják, és ezt mi valószínűleg soha nem is fogjuk megtudni. Az biztos, hogy Burgess szavaiban lehet némi igazság, hiszen Rossiról köztudott, hogy imád motorozni, és soha nem is rejti véka alá, hogy számára már az is öröm, ha motoron ülhet és versenyezhet. Neki tehát a vereségek idején is jutott adrenalin és élménydózis bőven, egy versenymérnöknek viszont értelemszerűen csak az jelent kielégülést, ha nyerni látja motorosát, és érzi, hogy van értelme a munkájának.

Az érem másik oldala, ami mégis megkérdőjelezi kicsit Burgess szavainak igazságtartalmát, hogy Rossi egy igazi maximalista, és ha nem tenne meg mindig mindent a győzelem érdekében, ha nem utálna veszíteni, akkor biztosak lehetünk benne, hogy most nem mint kilencszeres világbajnokot emlegetnénk. Tény, hogy együtt az utóbbi években nem ment nekik, vélhetően ezen egyszerű okból kifolyólag próbálják meg most külön.

Belépés