MotoGP Hírek - Mégsem lesz idén Brazil Nagydíj – íme, a végleges 2014-es versenynaptár!

Készült: 2014.február.26 15:51 Készítette: Lipták Melinda Írta: Borbás Bálint Kategória: Motoros Hírek, Motogp hírek Forrás P1race

A mai napon, 2014. február 24-én véglegessé vált a MotoGP 2014-es versenynaptára, amelyet FIM (Nemzetközi Motorsport Szövetség) tett közzé. Az előző tervezethez képest a legnagyobb változást Brazília kikerülése jelenti a naptárból, amelynek értelmében a 2014-es szezon, az előző idényhez hasonlóan 18 fordulóból áll majd, a korábban tervezett 19 helyett.
A legújabb módosítást a FIM mint „végső verziót” közölte, így biztosra vehető, hogy 2014-ben az alábbi időpontokban és helyszíneken láthatjuk majd kedvenceinket versenyezni:

Március 23.: Katar (Doha/Losail) – éjszakai verseny
Április 13.: USA (Austin)
Április 27.: Argentína (Termas de Rio Hondo)
Május 4.: Spanyolország (Jerez de la Frontera)
Május 18.: Franciaország (Le Mans)
Június 1.: Olaszország (Mugello)
Június 15.: Katalónia (Barcelona-Catalunya)
Június 28.: Hollandia (TT Assen) – szombati futam
Július 13.: Németország (Sachsenring)
Augusztus 10.: Indianapolis (USA)
Augusztus 17.: Csehország (Brno)
Augusztus 31.: Nagy-Britannia (Silverstone)
Szeptember 14.: San-Marino (Marco Simoncelli Misano)
Szeptember 28.: Aragón (MotorLand Aragón)
Október 12.: Japán (Motegi)
Október 19.: Ausztrália (Phillip Island)
Október 26.: Malajzia (Sepang)
November 9.: Valencia (Ricardo Tormo)

A naptárból most törölt Brazil Nagydíjat az eredeti tervek szerint szeptember 28-án rendezték volna meg a Nelson Piquet-ről elnevezett pályán, ám mivel a munkálatok nem fejeződtek be időben, ezért ez a terv meghiúsult. Helyette más helyszín nem kerül be már az idei naptárba, amely így az előző évi naptárhoz hasonlóan 18 versenyt tartalmaz. Aragón viszont későbbre került egy héttel, és az eddig tervezett szeptember 21-i időpontról 28-ra, a Brazil Nagydíj korábban tervezett időpontjára tolták át, így Misano után lesz egy kis szusszanásnyi szünete a mezőnynek, nem kell egyből átcuccolniuk Spanyolországba.

Érdekességként megemlítjük még, hogy a március 20. és 23. között megrendezésre kerülő katari szezonnyitó első két napján a H-Moto Team hölgyversenyzője, Kis Viktória is ott lesz a pályán, a Losail Ázsia Bajnokság résztvevőjeként, így egy hétvégén motorozhat majd Valentino Rossiékkal.

Akik addig még többet is tesztelnek, elsőként ezen a héten visszatérnek Sepangba, ahol szerda és péntek között a második idei szezon előtti tesztjüket futják majd, a nemrég lábsérülést szenvedő világbajnok, Marc Marquez nélkül.

Belépés