MotoGP Hírek - Lorenzo: „Senki sem szeret veszíteni, de én egy időben nem is tudtam”

Készült: 2014.február.26 15:21 Készítette: Lipták Melinda Írta: Borbás Bálint Kategória: Motoros Hírek, Motogp hírek Forrás P1race

A Yamaha Factory Racing négyszeres világbajnoka, Jorge Lorenzo a minap a spanyol Cuatro tévécsatornának adott őszinte hangvételű nyilatkozatában nyíltan beszélt saját korábbi konfliktusairól édesapjával és a többi versenyzővel, továbbá arról a jellemfejlődéséről, melynek köszönhetően idővel megtanult emelt fővel veszíteni.
„Én azok közé tartozom, akik azt vallják, a versenyzés olyan, mint bármelyik másik munkahely: van helye az érzelmeknek, de az idő java részében arra kell koncentrálnod, amit csinálsz és ami a dolgod” – fogalmazta meg filozófiáját Jorge, aki tehát jó munkásemberként áll a motorozáshoz, és ezért idővel megtanulta kordában tartani érzelmeit és indulatait, hogy lehetőleg minden energiáját a versenyzésre mentse át.

„Fiatalon egy félénk srác voltam, aki keveset beszélt és mindig komoly arcot vágott mindenhez. Attól az arrogáns kölyök képtől, ami 15 és 19 éves korom között kialakult rólam, nehéz teljesen megszabadulni. Édesapámmal például négy éven át nem beszéltem, nehéz eset voltam” – vallott színt Lorenzo, aki spanyolos temperamentumát azért máig nem tudta teljesen levetkőzni, viszont jobban belegondolva, ez talán a legnagyobb erénye is a pályán, amíg bizonyos határokon belül tudja tartani.

Régebben azonban nemcsak apjával rúgta össze a port, de egyik fő riválisára, Dani Pedrosára is ellenségként tekintett. Erről is nyíltan beszélt friss nyilatkozatában. „Pedrosával ellenségek voltunk, nem beszéltünk egymással, és ugyanez igaz volt a menedzsereinkre is. Most már változott a helyzet, és Marckal (Marquez) például eleve soha nem is voltunk ellenségek, még ha néha össze is vesztünk kicsit a pályán mutatott agresszivitása miatt.”

Ha már Marquez szóba került, a riporter azt a kérdést is nekiszegezte a mallorcainak, mit szól ahhoz, hogy Marquezre sokan az új Rossiként és talán még többen az új Lorenzóként tekintenek. Nem késett a válasz: „Ő egyszerűen az új Marquez.” És azt sem volt rest bevallani, hogy ez az „új Marquez” bizony néha még nála is gyorsabb és le tudja őt győzni. „Ez így van, hiszen már volt rá precedens. Ő hihetetlenül tehetséges, és tavaly nyert hat versenyt. Ez nem a szerencse műve volt. Igaz, hogy profitált a mi baleseteinkből, de a sportban a ’ha’-val kezdődő mondatoknak ugyebár nincs értelme” – zárta rövidre a témát a „Kalapács” becenévre hallgató ex-világbajnok.

A következő kérdés is Marquezre vonatkozott. A spanyol riporter megfogalmazásával élve, a Repsol Honda világbajnokának mintha két külön személyisége lenne: a pályán egy ördög, a mikrofonok előtt egy angyal. „Ő a tévékamerák előtt valóban ezt a benyomást kelti. Mindig boldog, mindegy, hogy milyen eredményt ért el előtte a versenyen. Ebben kicsit olyan, mint Valentino. Valaki ezt így látja jónak, aztán vannak más sportolók, mint én is, akik nem leplezik az érzelmeiket, és amikor bosszúsak egy versenyük alakulása miatt, azt is kifejezésre juttatják. Senki sem szeret veszíteni, de én egy időben nem is tudtam. Mára viszont megtanultam ezt is. Az apám folyton ezt mondogatta nekem, de akkor persze nem hallgattam rá. De aztán az idő múlásával megértettem, hogy igaza volt” – zárta egy újabb beismeréssel Lorenzo.

Belépés