• Autós Hírek
  • Kamion Hírek - Buszsofőr mentett hősiesen életet Németországban

Kamion Hírek - Buszsofőr mentett hősiesen életet Németországban

Készült: 2014.február.22 11:15 Készítette: Lipták Melinda Kategória: Autós Hírek, Kamion hírek Forrás Kamion Hírek

Bár februárban kivételesen nem kamionost választottak a németek az utak hősévé, Thorsten Stühler foglalkozása mégis közel áll hozzájuk, hiszen sokat vezet és nagy járművel közlekedik, mivel a 36 éves úriember autóbuszsofőr.
A baleset, melyben hősünk fontos tettet hajtott végbe, még januárban történt a németországi A7-es autópályán. Az előtte haladó személyautó egy ráfutásos karambolból kifolyólag a sztráda melletti terelőpalánknak csapódott, az autót vezető hölgy pedig kirepült a kocsiból az úttestre.

A sofőr pajzsként használta autóbuszát, keresztbe állt a mozdulatlanul fekvő test előtt az aszfalton, nehogy egy utánuk érkező áthajtson rajta. Miután a monstrum megfelelő védelméről meggyőződött kiszállt és elsősegélyben részesítette a hölgyet. A német autóklub, az Automobilclub von Deutschland minden hónapban kiválasztja a hősies tettek közül a legbátrabbat, az általuk létrehozott weboldalon az olvasók szavazatai alapján. Legtöbbször teherautó-sofőrök kerülnek ki győztesül, ők járják a legtöbbet az utakat, így ők vannak leginkább hozzászokva a szokásostól eltérő forgalmi szituációkhoz, ennek következtében pedig sokkal hamarabb kapcsolnak az adott szituációban. Az AvD partnere a GoodYear és a Hyundai is az akcióban, a hősök jutalomdíjait is közösen állják.

Belépés