MotoGP Hírek - Marquez lábtörés miatt kihagyja a sepangi tesztet

Készült: 2014.február.20 20:50 Készítette: Lipták Melinda Írta: Borbás Bálint Kategória: Motoros Hírek, Motogp hírek Forrás P1race

Az utóbbi napokban viszonylagos csend honolt a MotoGP tekintetében, és elsősorban a két kisebbik géposztály, a Moto2 és a Moto3 jerezi tesztjére terelődött a figyelem. Miközben viszont öccse, Alex szerdán Jerezben javított jelentősen tempóján a Moto3-as Honda nyergében, addig a MotoGP regnáló világbajnoka, Marc Marquez egy dirt track edzésen eltörte a lábát.
Azt az egész tél folyamán láthattuk, hogy Marc Marquez olyan, mint egy örökmozgó, ő a holtszezonban sem tud egy helyben ülni, folyton csinálnia kell valamit, és többnyire folyton motoroznia kell. Egyik kedvenc időtöltése a dirt track, nem olyan rég egy látványos gálaversenyt is rendezett, amelyen második lett az AMA Flat Track bajnok Brad Baker mögött. A döntőben akkor is elesett egy kisebb koccanás folytán, és tegnap is így járt. Most viszont szerencsétlenebbül esett, és eltörte jobb lába szárkapocscsontját (ez az a csont, ami a térd és a boka között, a sípcsont mögött helyezkedik el).

A szerencsétlen eset Lleidában, Barcelona nyugati csücskében történt, Marquez cerverai otthonához közel. A 21. születésnapját hétfőn ünneplő pilótát egyből a barcelonai Quiron Dexeus egyetemi kórházba szállították, ahol az egyik legjobb specialistának tartott Dr. Xavier Mir vette kezelésbe a sérült testrészt.

A CT és röntgenvizsgálat után a szakember a következőt mondta el a motogp.com-nak: „A vizsgálatok eredményei nem mutatnak szalagsérülést vagy –elmozdulást, így nincs szükség műtétre. Arra számítok, hogy 3-4 hétre lesz szüksége a teljes felépüléshez.”

Marquez azóta már meg is kezdte a rehabilitációt egy mágnes terápiával, amit idehaza Talmácsi Gábor is előszeretettel használ. Marc két hétig nem terhelheti a jobb lábát, így az biztos, hogy a jövő heti sepangi tesztet kihagyja, ahogy nagy valószínűséggel az azutáni, Phillip Island-i gyakorlást is. A szezonnyitó Katari Nagydíjra (március 23.) már minden bizonnyal újra tökéletes állapotban lesz fizikailag, de kérdés, hogy hiányoznak-e majd neki az elvesztegetett tesztkilométerek a Hondával.

Maga Marquez a következő módon kommentálta az esetet: „Ez egy nagyon szerencsétlen baleset volt, ami bármikor és bárkivel megtörténhetett volna. Egyből kórházba vittek, ahol Dr. Mir kezelt. Szerencsére a szalagok nem sérültek, és úgy tűnik, egy egyszerű törésről van szó” – látta meg a pozitívumot a rosszban is a pórul járt pilóta. Az biztos, hogy jobbkor jött a sérülés, mintha a szezon közben kellene miatta futamot kihagynia a címvédőnek, mint tavaly Jorge Lorenzónak.

Belépés