• Autós Hírek
  • WTCC Hírek - Motort kell cserélni Michelisz autójában!

WTCC Hírek - Motort kell cserélni Michelisz autójában!

Készült: 2013.szeptember.05 19:36 Készítette: Lipták Melinda Írta: Juni György Kategória: Autós Hírek, WTCR és túraautós hírek Forrás Zengő Motorsport

Ez az attrakció, sajnos, az első futamot többé-kevésbé hazavágja a büntetés miatt, de a másodikra már érdemes taktikázni. Tízhelyes rajtbüntetés lesz a vége, ugyanakkor egy fitt motorral vágunk neki a versenytávoknak, ami Argentínában nagyon kellett volna.
Sajnos a sztori ott kezdődik, ez már csak a következmény. Ki ne emlékezne a legutolsó futamokra, amikor egyszerre téptük a karfát, hogy, na, gyerünk, mennyééé gyorsabban te Kocsi-szan! Érződött, hogy valami nincs rendben, de akkora nem volt a tünet, hogy intézkedni kelljen. Az érdekes rész most jön: a motor megbontása után sem találtak egyértelmű hibát, az viszont biztos, hogy ez a példány gyengébben teljesít, mint a többi gyári erőforrás. Nem kockáztathatunk! Bár a hiba forrása nincs meg, az adatok mégis rosszabbak, nincs mese, szanatóriumba kell küldeni ezt a motort. Nem vicc, lesz itt mágneses rezonancia vizsgálat is, de már a szondán is túlvagyunk. Őszintén, ott a pályán ez nem vígasztal senkit.

Ez a hír némileg változtat a hétvégi gondolkodásunkon. Az időmérőn így valóban taktikázni kell. A Q1-ben kellene bemutatni mi az igazi tempónk, a Q2-ben pedig billegnünk kellene a 10. hely környékén. A 11. már nem jó. Arra azért figyelünk.

Hát, így, ottani idő szerint reggel 10 körül, ennél rosszabb hírt aligha kaphattunk volna, miközben megnyugtató, hogy időben kezeltük a problémát, és nem a hatodik körben kell lekullognunk, hogy valami nem megy az autó. Mindez megtörténik jó messze mindentől, gyártól, hazánktól, Japántól. Messze nincs meg egyik csapatnak az a felkészültsége, hogy ezt megoldja a konténerekből. A pincurka pontszerzés valós cél lehet az első futamon, de a másodikon szinte kötelező, és ha lehet halmozva!

Belépés