Autós Hírek - Viszlát Volkswagen Bulli!

Készült: 2014.február.15 10:02 Készítette: Super User Kategória: Autós Hírek, Autós Friss hírek

A mind szigorúbb biztonsági és környezetvédelmi előírások következtében 2013 végén 56 esztendő után fejeződött be a Transporter brazíliai gyártása, ami egy korszak végét is jelenti egyben: csupán Brazíliában több mint 1,12 millió „Kombi” gördült le a szerelőszalagról.
Folyamatosan továbbfejlesztett, alapkonstrukciójában azonban változatlan formában készült el a brazil metropolisz, Sao Paulo közelében 2013. december 20-án az itt gyártott T2 modellek utolsó példánya. Szinte hihetetlen sikertörténet ért most a végére, hiszen Anchieta Volkswagen üzemében aligha gondolhatta valaki a T1 1957-es illetve a továbbfejlesztett T2 1975-ös gyártáskezdetekor, hogy sokéves diadalmenet veszi kezdetét. E szinte hihetetlen öt és fél évtized során évente átlagosan mintegy 20 ezer példány hagyhatta el belőlük a gyárat.
 
E modellek egy kifejezetten erre az alkalomra készült „Last Edition” különleges változattal búcsúznak. A kis sorozatban készülő modellváltozat olyan exkluzív felszereléseket tartalmaz, mint a különleges kéttónusú fényezés, a luxus utastér-kárpitozás, valamint az 1957 óta készült egyes változatokat idéző dizájn-elemek. A „Last Edition” ezzel két olyan klasszikus jármű gördülő „emlékműve”, amelyek sokoldalúságukkal és szimpatikus karakterükkel a Volkswagen Haszonjárművek mai modelljeinek „nagyapjaként” vonultak be a történelembe.
A különleges sorozat végül 1200 példányra korlátozott sorozatban készült, miután az eredetileg tervezett 600 darab a vártnál jóval gyorsabban talált gazdára. Az 1200-as számú példány azonban sosem kerül vevőkhöz, hanem gondosan becsomagolva hajón indult utolsó útjára. Visszatérés a gyökerekhez: január 24-én, pénteken ez az egyedülálló jármű – rajongók és a média által kísérve – a Volkswagen Haszonjárművek hannoveri oldtimer műhelyének kiállításán talált jól megérdemelt végső pihenőre.
 
Viszlát Bulli – és köszönünk mindent!

Belépés